De oorsprong van het wijnmaken bij de familie Pecorari ligt in de vroege 18e eeuw. Landbouw was nog de voornaamste activiteit en wijnstokken werden vooral geplaatst aan de rand van de velden, als een soort grensmarkering. In de jaren ’70 van de vorige eeuw nam Pierpaolo Pecorari het roer over binnen het familiebedrijf en werd wijnbouw de hoofdactiviteit. Kwaliteit werd de belangrijkste doelstelling. En om die kwaliteit te bereiken zijn vele innovatieve projecten gestart en werd een bijna filosofische route gevolgd, een route die heden ten dage nog steeds wordt afgelegd nu zoon Alessandro het bedrijf mee leidt.
 
De basis voor de pure en eerlijke wijnen van Pecorari is de bodem. De wijngaarden, in de vlakten van de DOC Isonzo, zijn gesitueerd op een plek waar in de oudheid een gletsjer heeft gelegen. Hierdoor is er veel vergruisd alpien gesteente op het terroir, hetgeen de bodem een rijke mineraliteit geeft. Dit wordt gecombineerd met een wijnbouwtechniek die uitgaat van weinig, maar kwalitatief uitstekende opbrengst van de wijnstokken.  De belangrijkste kenmerken van de wijn van Pierpaolo Pecorari zijn dan ook: frisheid, mineraliteit, complexiteit en elegantie. Frisheid door een goed klimaat, mineraliteit door het unieke terroir, complexiteit door de kunst van vinificatie en elegantie als uitgangspunt.

 




Bezig met laden...
Foto Omschrijving
 
Pecorari-Chardonnay-XV-Crù-Sorjs-IGP-2011 Pecorari - Chardonnay XV Crù 'Sorjs' IGP 2011

Een houtgerijpte Chardonnay Riserva uit Friuli. Aroma’s van exotisch fruit, toast, vanille en specerijen. Volle en rijke wijn, met mooie mineraliteit. Heerlijk bij zeebaars in zoutkorst.
Pecorari-–-Pinot-Grigio-XV-Crù-‘Olivers’-IGP-2011 Pecorari – Pinot Grigio XV Crù ‘Olivers’ IGP 2011

Een houtgerijpte Pinot Grigio Riserva uit Friuli. Aroma’s van rijp fruit, toast, noten en specerijen. Volle en rijke wijn, met mooie mineraliteit. Heerlijk bij konijnenbout.
Pecorari-–-Refosco-dal-Peduncolo-Rosso-IGP-2015 Pecorari – Refosco dal Peduncolo Rosso IGP 2015

Een complexe en kruidige Refosco. Zoete aroma’s van bramen, rijpe pruimen en morellen. Fruitig en kruidig met ronde tannines. Heerlijk bij gegrild vlees.
Pecorari-–-Merlot-Baolar-IGP-2011 Pecorari – Merlot 'Baolar' IGP 2011

Een rijpe en zachte Merlot uit Friuli. Mooi aroma van rijpe kersen en besfruit, ondersteund door wat cacao. Heerlijk bij lamsbout met rozemarijn.
Pecorari-–-Rosato-RosAlba-IGP-2017 Pecorari – Rosato RosAlba IGP 2017

Een frisse, minerale rosé van de druivensoorten Refosco en Pinot Noir. Florale aroma’s van lavendel en rozen met de frisheid van citroen. Heerlijk bij het aperitief.
Pecorari-Chardonnay-XV-Crù-Sorjs-IGP-2015 Pecorari - Chardonnay XV Crù 'Sorjs' IGP 2015

Een houtgerijpte Chardonnay Riserva uit Friuli. Aroma’s van exotisch fruit, toast, vanille en specerijen. Volle en rijke wijn, met mooie mineraliteit. Heerlijk bij zeebaars in zoutkorst.
Pecorari-Pinot-Grigio-IGP-2017 Pecorari - Pinot Grigio IGP 2017

Een heerlijke, minerale Pinot Grigio. Aroma’s van tropisch fruit, hazelnoot en vanille. Mooie volle smaak. Goede begeleider van Aziatische gerechten!
Pecorari-–-Friulano-DOP-2016 Pecorari – Friulano DOP 2016

Een frisse, elegante Friulano uit Friuli. Bloemige aroma’s van vlierbloesem en lychees. Heerlijk bij San Daniele ham of Parmaham.
Pecorari-–-Pinot-Bianco-Selezione-IGP-2015 Pecorari – Pinot Bianco Selezione IGP 2015

Een frisse, minerale Pinot Bianco uit Friuli. Aroma’s van appel en rijpe peer. Droog, elegant en romig. Heerlijk bij Oosterse visgerechten.
Pecorari-Sauvignon-Blanc-Cru-Kolaus-IGP-2015 Pecorari - Sauvignon Blanc Cru Kolaus IGP 2015

Een houtgerijpte Sauvignon uit Friuli. Complexe aroma’s van rijp wit fruit, vlierbloesem, tomatenblad en vanille. Vol en rijk, met voldoende frisheid. Heerlijk bij gegrilde zalm.
Pecorari-–-Traminer-Aromatico-Selezione-IGP-2015 Pecorari – Traminer Aromatico Selezione IGP 2015

Een frisse, minerale Traminer uit Friuli. Aroma’s van appel en rijpe peer. Droog, elegant en romig. Heerlijk bij Oosterse visgerechten.