Pinot Bianco, ook wel Pinot Blanc of Weisburgunder genoemd, is een van de mutaties van de Pinot Noir druif. Alhoewel Pinot Bianco vooral bekend is van de Elzas, Bourgogne en de Champagne streek, worden ook in Italië mooie Pinot Bianco’s geproduceerd. In Friuli krijgt de wijn een licht minerale toets.
 
De Pinot Bianco Selezione van Pierpaolo Pecorari heeft een heldere, strogele kleur. Het is een mooie complexe wijn, met in de neus aroma’s van tropisch fruit, appel en peer met prominent aanwezige minerale tonen. Ook wat hints van gist en kruiden. In de mond mooi droog, elegant en romig, met wederom een goede mineraliteit. Harmonieus en een mooie aanhoudende afdronk.
 
De druiven voor de wijnen uit de Selezione worden geselecteerd uit de beste wijngaarden van Pecorari. De fermentatie (met inheemse gistsoorten) vindt plaats in roestvrijstalen vaten, waarna de wijn circa 7 maanden op zijn eigen droesem bewaard wordt. Hierbij wordt de droesem wekelijks ‘omgeroerd’ (battonage) om zoveel mogelijk smaak mee te geven aan de wijn. De wijn kan 6 tot 8 jaar bewaard worden.
 
De Pinot Bianco Selezione is heerlijk om standalone te drinken, maar past ook mooi bij Oosterse visgerechten als sashimi en sushi, of bij gegrilde vis.

 
Informatie:
Naam
Pinot Bianco Selezione IGP
Regio
Friuli-Venezia Giulia
Druifsoort
100% Pinot Bianco
Producent
Pierpaolo Pecorari
Jaar
2016
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land