Merlot is een international druivenras, vooral bekend uit de Bordeaux. Merlot is sappiger en soepeler dan de overige Bordeaux-druiven. Daarom wordt Merlot vaak gebruikt om een blend soepeler en eleganter te maken.
 
De Merlot Baolar van Pierpaolo Pecorari heeft een mooie granaatrode kleur. In de neus herkenbare aroma’s van rijpe kersen en besfruit, op de achtergrond ondersteund door hints van cacao. In de mond toont de wijn zich fruitig en vol, met zachte tannines en een lichte toast in de finale.
 
De druiven voor deze merlot zijn afkomstig van ruim 50 jaar oude stokken, in de kalkrijke gronden van Isonzo. De druiven worden medio oktober met de hand geplukt en geselecteerd. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten, waarna de wijn circa 12 maanden wordt opgevoed in Franse barriques en nog 6 maanden op fles. De wijn meer dan 10 jaar bewaard worden.
 
De Baolar is een heerlijke begeleider van gebraden of gestoofd rood vlees en bijvoorbeeld wildragout. Ook lekker bij lamsbout met rozemarijn.
 
Informatie:
Naam
Merlot 'Baolar' IGP
Regio
Friuli Venezia-Giulia
Druifsoort
100% Merlot
Producent
Pierpaolo Pecorari
Jaar
2013
Kleur
Rood
Soort
Droog