“The earth does not belong to mankind, it is mankind which belongs to the earth.” Caiarossa

Podere Caiarossa is gelegen in Val di Cecina, iets ten noorden van het meer bekende Bolgheri in de richting van de kust. In 2004 werd dit domein, voorheen bekend onder de naam Podere Serra all’Olio, gekocht door de Nederlandse ondernemer Eric Albada Jelgersma, die tevens eigenaar is van Chateau Giscours en Chateau du Tertre in Margeaux (Bordeaux).

De naam Podere Caiarossa is een hommage aan de bodem, die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van jaspis, gesteente en kiezels intens rood van kleur. De naam bevat ook een verwijzing naar Gaia, de moeder van alle goden op de berg Olympus, godin van de vruchtbaarheid en van de natuur en van de aarde zelf.

Podere Caiarossa maakt momenteel 4 wijnen en omvat 16 hectares aan wijngaarden met een variatie aan druivenrassen, waarond Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Syrah, Grenache, Mourvèdre, Chardonnay, Viognier en Petit Manseng. 

De werkwijze van Caiarossa is sterk holistisch van aard, met een biodynamische werkwijze in de wijngaard en een geodynamische en Feng Shui benadering voor de inrichting van de kelder.

Dit alles uit zich in een topkwaliteit van de wijnen, die internationaal zeer hoog gewaardeerd worden.
 
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Podere Caiarossa - Caiarossa 2017

Een prachtige SuperTuscan met een Nederlands tintje. Robert Parker: 93 punten!

52,50

excl. btw

63,53

incl. btw
visibility
shopping_cart

Podere Caiarossa - Caiarossa 2017 MAGNUM

Een prachtige SuperTuscan magnum met een Nederlands tintje. Robert Parker: 93 punten!

120,00

excl. btw

145,20

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
Accepteer geselecteerde cookies
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.