Lombardia (of: Lombardije), in het Noorden van Italië is een regio vol contrasten. In het noorden de Alpen, die naar het zuiden overgaan in de uitgestrekte en vlakke Po-vlakte. Aan de ene kant veel industriële bedrijvigheid rond de grote steden, met Milaan als middelpunt, en aan de andere kant het natuurschoon van de grote meren zoals het Lago di Como, het Lago Maggiore, het Lago di Garda en het kleinere Lago d’Iseo.
 
De meren van Lombardia zorgen voor een uitstekend micro-klimaat voor de wijnbouw. Desondanks heeft de wijnbouw in deze regio een bescheiden plaats, zeker in vergelijking met de grote wijnproducerende buren, Piëmonte, Veneto en Trentino. Lombardia beschikt momenteel over 5 DOCG-appellaties in een totale wijngaardoppervlakte van bijna 27.000 hectare.
 
De belangrijkste wijnen vinden we in de omgeving van Franciacorta, tussen Brescia en Bergamo, waar de mousserende Franciacorta wordt geproduceerd. Deze wijn ontving de eerste DOCG-status in de regio. Franciacorta wordt doorgaans gemaakt van de druiven Pinot Nero, Pinot Bianco en/of Chardonnay. De kwaliteit van de Franciacorta is uitstekend en heeft zich een stevige concurrent getoond van de grootste Champagne's!
Een ander mooi wijngebied vinden we in Valtellina, ten noorden van het Como-meer. Hier worden van een lokale variant van de beroemde Nebbiolo-druif (Chiavennasca) mooie rode wijnen gemaakt, met de Sforzato als topper van het gebied.
 
Bezig met laden...
visibility

Ca' del Bosco – Franciacorta Brut Cuvée Prestige

Een van de beste mousserende wijnen van Italië. Robert Parker: 91 punten.

28,00

excl. btw

33,88

incl. btw
visibility

Franca Contea – Primus Cuvée Franciacorta Brut

Een complexe en rijke Franciacorta van Chardonnay en Pinot Noir, 30 maanden gerijpt op de gisten. Rijke aroma’s van steenvruchten, noten...

18,70

excl. btw

22,63

incl. btw
visibility

Franca Contea – Satèn Franciacorta Brut Millesimato 2015

Een zijdezachte en delicate Franciacorta Satèn van 100% Chardonnay, 48 maanden gerijpt op de gisten. Rijke aroma’s van tropisch fruit,...

19,40

excl. btw

23,47

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.