“Tradition does not mean standing still in sterile adoration of the past. It means combining innovation with naturalness and quality, aspiring to create a truly noble wine that exalts its variety and terroir.” (Maurizio Zanella)

Het sprookje van Ca’ del Bosco begint in 1964, als Annamaria Clementi Zanella een huisje met wat grond koopt aan de bosrand van Erbusco, genaamd Ca’ del Bosc. Haar zoon, de jonge Maurizio Zanella, zag de goedheid van het land en besloot op een deel van deze grond een wijngaard aan te planten. 

Maurizio laat zich leiden door de waarden die hij in 6 woorden samenvat: Traditie, Toewijding, Inspanning, Passie, Terroir en Tijd. Hij omringt zich met de allerbeste specialisten en laat als een van de eersten zien waar het terroir van Franciacorta toe in staat is. Hij ontwikkelt Ca’ del Bosco tot een toonaangevende onderneming op het gebied van innovatie en techniek. Alles met één doel; het creëren van de best mogelijke omstandigheden voor de productie van de perfecte wijn. Maurizio werkt niet volgens de Metodo Classico, maar volgens de Metodo Ca’ del Bosco.

De rest is geschiedenis. Ca’ del Bosco groeit uit tot de leidende producent van Franciacorta, de Italiaanse variant van champagne. 

De Gambero Rosso, de leidende wijngids in Italië, zegt hierover: “Je moet er eigenlijk een keer zelf geweest zijn, om het hele gamma van de door Maurizio ingevoerde innovaties te kunnen begrijpen. Deze vulkaan van een president heeft nog nooit op zijn lauweren gerust, als hij überhaupt al slaapt, rusteloos in een schier bovenmenselijk streven zoekend naar het perfecte wijnideaal”.

Met maar liefst 30 keer de maximale score in de Gambero Rosso is Ca' Del Bosco een van de meest ge-apprecieerde en succesvolle wijnhuizen van Italie.
 
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Ca' del Bosco – Franciacorta Brut Cuvée Prestige

Een van de beste mousserende wijnen van Italië. Robert Parker: 91 punten.

28,00

excl. btw

33,88

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
Accepteer geselecteerde cookies
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.