Azienda Agricola Joaquin is allesbehalve een normaal wijnbedrijf. Eigenaar Raffaele Pagano, bijgenaamd The Doctor, is namelijk een vulkaan in volle eruptie. En net als een hete stroom lava walst hij over alle obstakels heen die op zijn weg komen. Zijn motto: Een nieuwe vintage, een nieuw project! En alleen de wijnen die dat specifieke jaar excelleren, worden gemaakt. De sterren in dit stuk zijn Fiano en Aglianico, van antieke pre-phylloxera wijngaarden die na zorgvuldige studie zijn geselecteerd.
 
En bij elk project wijkt Raffaele Pagano af van de platgetreden paden. Zijn eerste project was een wit gevinifieerde Aglianico. Waar andere wijnmakers hun wijnen rijpen op eikenhout, gebruikt Raffaele alleen Acaciahout. En in zijn laatste project "Dall Isola" op het eiland Capri revitaliseert hij de oude druivenrassen en het kleine aantal wijngaarden die nog op het eiland aanwezig zijn. 
 
Is Raffaele Pagano waanzinnig? Wellicht, maar alleen voor degenen die zijn wijn niet gedronken hebben. Waanzinnig geniaal…!
Bezig met laden...

 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.