Joaquin – Dall'Isola Bianco 2020
Joaquin – Dall'Isola Bianco 2020
Een zeer zeldzame wijn van het eiland Capri van zeer oude wijnstokken.
€ 39,65
excl. btw
€ 47,98
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 7

Aantal: 
Bestellen
 
Het eiland Capri, voor de kust van Napels, is niet de meest voor de hand liggende plek om wijn te verbouwen. Toch heeft de wijnbouw ook hier een lange historie, zij het dat de productie extreem beperkt is. In 2009 begon ‘The Doctor’ Raffaele Pagano wijn op het eiland te verbouwen, waarbij hij zich toelegde op wat Raffaele zelf "eerste hulp wijnbouw" noemt. In Capri herstelt Joaquin zeer oude en in onbruik geraakte wijnstokken (sommige pre-philloxera) en nagenoeg uitgestorven lokale klonen van druivenrassen. Daarvan produceert hij deze lokale blend van Greco, Falanghina en Biancolella.

Deze Dall’Isola van Joaquin is strogeel van kleur, met gouden reflecties. De geur is zeer intens fris met aroma’s van citrusvruchten en rijp tropisch fruit, gevolgd door tonen van kamille en stro. Het mondgevoel is rijk en delicaat, sappig, met een mooie mineraliteit en een licht amandelbittertje in de lange afdronk.

De druiven voor deze Fiano zijn afkomstig van oude, verloren gewaande wijngaarden in Anacapri. De druiven worden begin oktober met de hand geoogst en vervolgens snel naar de kelder in Montefalcione vervoerd. Daar worden de druiven circa één maand gedroogd om een meer intense en aromatische wijn te krijgen. Na de zachte persing wordt de wijn vergist in grote glazen stolpen, volgens antieke methodieken van het eiland, en weekt de most korte tijd op de schillen. De wijn rijpt daarna enkele maanden in roestvrijstalen tanks.

De Joaquin Dall’Isola is gemaakt ‘in de zee’ en gaat daarom heerlijk samen met visgerechten, kreeft en andere schaal- en schelpdieren.

Omdat de wijn volgens antieke technieken wordt gemaakt, is hij elk jaar anders. Een expressie van het jaar en het klimaat. De productie van de Joaquin Dall’Isola is extreem beperkt.