Ferrari
“If you really want to make it your own, re-conquer what you have inherited from your forefathers.” J.W. Goethe

De legende van Ferrari begon in 1902 met één man, Giulio Ferrari, en zijn droom om in Trentino een wijn te maken die zich kan meten met de beste Franse Champagnes.

Giulio Ferrari was een pionier; hij was het die als eerste de uitzonderlijk roeping van zijn gebied beantwoorde en hij was het die als eerste een substantiële aanplant van Chardonnay in Italië realiseerde. Hij startte met de productie van een paar zeer selecte flessen, met een obsessieve aandacht voor kwaliteit. 

Omdat hij geen kinderen had, ging Giulio Ferrari op zoek naar een opvolger aan wie hij zijn droom kon toevertrouwen. Onder de vele kandidaten koos hij Bruno Lunelli, eigenaar van een wijnwinkel in Trento. Dankzij zijn passie en ondernemerstalent slaagde Bruno Lunelli erin de productie te verhogen zonder ooit aan kwaliteit in te boeten.

Bruno Lunelli bracht zijn passie vanaf de jaren ‘70 over aan zijn zonen; onder leiding van Franco, Gino en Mauro werd Ferrari de marktleider in Italië en de feestelijke wijn bij uitstek. In deze periode werden enkele van de wijnen van het bedrijf gecreëerd, wijnen die voorbestemd waren om geschiedenis te schrijven: Ferrari Rosé, Ferrari Perlé en Giulio Ferrari Riserva del Fondatore.

Inmiddels houdt de derde generatie van de Lunelli-familie de Ferrari-droom in leven.

Marcello, Matteo, Camilla en Alessandro leiden het bedrijf met als doel innovatie en traditie te combineren en Ferrari over de hele wereld te brengen als ambassadeurs van de Italiaanse levenskunst.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Ferrari – Magnum Brut Ferrari Juventus #Stron9er Limited Edition

De Ferrari Brut gewijd aan Juventus. James Suckling: 90 punten.

65,00

excl. btw

78,65

incl. btw
visibility

Ferrari – Tin Gift Box met Maximum Brut en 2 flutes

Unieke zwarte tinnen giftbox met glazen

39,98

excl. btw

48,38

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.