Ferrari – Brut Formule 1 Celebration Jerobeam (podiumreplica)
Ferrari – Brut Formule 1 Celebration Jerobeam (podiumreplica)
De officiële podiumreplica van de F1
€ 247,50
excl. btw
€ 299,48
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Beleef de Formule 1 als een echte coureur met de Official Toast of Formula 1®

Ferrari Trento is officieel partner van de Formule 1® voor seizoen 2021, 2022 en 2023 en dus worden de overwinningen van de kampioenen van de Formule 1® gevierd met deze Italiaanse “champagne” van dit wijnhuis.

Deze fles is een replica van de fles die op het podium word gebruikt, met aan één kant de naam ‘Ferrari’ groot geschreven, het symbool van de winnaar van de Grand Prix™ en het officiële logo van de Formule 1®. Deze drieliterfles – typisch voor dergelijke vieringen – is geproduceerd in een beperkte oplage. Hij wordt aangeboden in een speciale cilindrische geschenkdoos, met een speciaal ontwerp.

De Brut van Ferrari is levendig, helder strogeel van kleur. De perlage is fijn en aanhoudend.
De neus toont een fris en intens boeket, met een brede fruitige noot van rijpe Golden Delicious appels, witte bloemen en een delicate geur van gist, afkomstig van 24 maanden rijping op de fles. In de mond harmonisch en evenwichtig, met een hint van rijp fruit en aantrekkelijke hints van knapperig brood.

De Chardonnay druiven voor deze Brut zijn afkomstig van verschillende percelen in de heuvels van Trentino, voornamelijk rond Val d’Adige, Val di Cembra en Valle dei Laghi. Ze worden eind augustus handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Na de eerste vergisting wordt de stille basiswijn gebotteld en wordt er een mengsel van gist en suikerwater (liqueur de tirage). Hierdoor vindt een tweede vergisting plaats in de fles. Aangezien de koolstofdioxide die hierbij ontstaat niet kan ontsnappen, blijft deze in de wijn en vormt de mousse. De wijn wordt vervolgens 24 maanden gerijpt op de gistcellen. Na het verwijderen van de gistcellen (dégorgement) wordt de wijn weer afgevuld met een mengsel van wijn en suikerwater (liqueur d’expedition) en wordt de fles voorzien van een kurk.

Voel je als Max Verstappen bij het ontkurken van deze fles!
Naam
Ferrari Brut Formule 1 Celebration Jerobeam (podiumreplica)
Jaargang
N.V.
Classificatie
DOC
Producent
Ferrari
Gebied
Trentino
Duivensoort
100% Chardonnay
Rijping
24 maanden flesrijping op gist
Kleur
Wit
Soort
Mousserend (droog)
Inhoud
3,0 L
Score
90 punten (James Suckling)