Ferrari – Magnum Brut Ferrari Juventus #Stron9er Limited Edition Ferrari – Magnum Brut Ferrari Juventus #Stron9er Limited Edition Ferrari – Magnum Brut Ferrari Juventus #Stron9er Limited Edition
Ferrari – Magnum Brut Ferrari Juventus #Stron9er Limited Edition Ferrari – Magnum Brut Ferrari Juventus #Stron9er Limited Edition Ferrari – Magnum Brut Ferrari Juventus #Stron9er Limited Edition
Ferrari – Magnum Brut Ferrari Juventus #Stron9er Limited Edition
De Ferrari Brut gewijd aan Juventus. James Suckling: 90 punten.
€ 65,00
excl. btw
€ 78,65
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 4

Aantal: 
Bestellen
 
Limited edition van de prestigieuze Brut van Ferrari in magnum formaat (1,5 l), gewijd aan de historische mijlpaal van het 38e en tevens negende opeenvolgende kampioenschap van Juventus in de Serie A; vandaar de naam Ferrari Juventus #Stron9er.

De Brut van Ferrari is levendig, helder strogeel van kleur. De perlage is fijn en aanhoudend.
De neus toont een fris en intens boeket, met een brede fruitige noot van rijpe Golden Delicious appels, witte bloemen en een delicate geur van gist, afkomstig van 24 maanden rijping op de fles. In de mond harmonisch en evenwichtig, met een hint van rijp fruit en aantrekkelijke hints van knapperig brood.

De Chardonnay druiven voor deze Brut zijn afkomstig van verschillende percelen in de heuvels van Trentino, voornamelijk rond Val d’Adige, Val di Cembra en Valle dei Laghi. Ze worden eind augustus handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Na de eerste vergisting wordt de stille basiswijn gebotteld en wordt er een mengsel van gist en suikerwater (liqueur de tirage). Hierdoor vindt een tweede vergisting plaats in de fles. Aangezien de koolstofdioxide die hierbij ontstaat niet kan ontsnappen, blijft deze in de wijn en vormt de mousse. De wijn wordt vervolgens 24 maanden gerijpt op de gistcellen. Na het verwijderen van de gistcellen (dégorgement) wordt de wijn weer afgevuld met een mengsel van wijn en suikerwater (liqueur d’expedition) en wordt de fles voorzien van een kurk.

Deze fles ontkurk je uiteraard bij het bereiken van het 39e kampioenschap van Juventus!