Masseto
“Masseto is a unique and magical place, surrounded by forests and caressed by sea breezes on hot summer days. A land which is blessed with the presence of blue clay, giving Masseto its unmistakable character.” Mse. Ferdinando Frescobaldi, President

Masseto is een van de meest gezochte en gewilde wijnen van het moment, maar ook een wijn die eigenlijk nooit was bedoeld om te bestaan. Het potentieel van een ongebruikte helling in de Bolgheri werd uiteindelijk gezien in 1980 toen, tegen alle verwachtingen, advies en lokale traditie in, de eerste wijnstokken werden geplant. In de loop van de volgende drie decennia heeft de wijngaard vele geheimen onthuld, maar er zijn nog meer te ontdekken.

Masseto was oorspronkelijk deel van het project Tenuta dell’Ornellaia van Ludovico Antinori. In 1986 werd de eerst gebotteld als “Il Merlot di Ornellaia”. Een jaar later kreeg de wijn zijn huidige naam Masseto, genoemd naar de keiharde brokken blauwe klei (‘Massi’) waarmee de bodem van de wijngaard bezaaid ligt. Sinds 2005 is Tenuta dell’Ornellaia en daarmee ook Masseto in handen van de familie Marchese Frescobaldi. Masseto verdient als wijnhuis echter een eigen ster aan het firmament.

De filosofie van Masseto is om zo weinig mogelijk aan de wijnen te doen. Het doel is simpelweg om de essentie van de natuur vast te leggen en deze naar het hoogste niveau te brengen. En die filosofie behelst een verbazingwekkende, maar zeer uitdagende, wijngaard en wijn die met grote eenvoud is gemaakt. Zoals ze bij Masseto zeggen: “We hebben tanks. We hebben vaten. We hebben een zwaartekrachtstroom. En we hebben mensen die om de wijn geven. Dat is het. Dat is onze filosofie.”
 
Bezig met laden...
visibility

Masseto - Masseto 2012

De beste merlot van Italië. James Suckling: 99 punten!

650,00

excl. btw

786,50

incl. btw
visibility

Masseto - Masseto 2017

De beste merlot van Italië. James Suckling: 98 punten!

650,00

excl. btw

786,50

incl. btw
visibility

Masseto - Masseto 2017 MAGNUM OWC

De beste merlot van Italië in magnum. James Suckling: 98 punten!

1.570,00

excl. btw

1.899,70

incl. btw
visibility
shopping_cart

Masseto - Masseto 2018

De beste merlot van Italië. James Suckling: 98 punten!

690,00

excl. btw

834,90

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
Accepteer geselecteerde cookies
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.