Sardegna heeft een lange historie van vreemde overheersing, waarbij vooral Spaanse overheersing zijn sporen heeft achtergelaten. Dat heeft ervoor gezorgd dat Sardegna in alle opzichten een eiland op zich is, een eigen unieke gemeenschap.
 
Ook op Sardegna heeft het besef zijn intrede gedaan dat er meer eer te behalen valt met de productie van minder maar betere wijnen. Als gevolg daarvan is de oppervlakte wijngaarden op Sardegna in 15 jaar tijd gedaald van 63.000 naar ruim 43.000 hectare. 
 
Sardegna heeft veel lokale, oorspronkelijk Spaanse druivenrassen, zoals Carignano, Monica, Girò en Cannonau. Deze laatste is naar verluidt een variant van de Garnacha, één van de basisdruiven voor de Rioja. De rode wijnen van deze druiven zijn vaak krachtig en karakteristiek van smaak.
 
De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de Nuragus en de Vermentino-druif, waarbij de Vermentino di Gallura in 1996 de tot nu toe enige DOCG-status kreeg toegekend.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Pusole – Ogliastra Pusole Bianco 2017

Een natuurlijke, frisse en crispy Vermentino uit de kuststreek van Sardinië. Frisse tonen van citrus, groene appel en wat minerale...

11,50

excl. btw

13,92

incl. btw
visibility

Pusole – Pusole Cannonau di Sardegna 2016

Een natuurlijke, fruitige en bloemige Cannonau uit de kuststreek van Sardinië. Fruitige tonen van aardbei, granaatappel en bramen op een...

14,75

excl. btw

17,85

incl. btw
visibility

Cantina Santadi - Rocca Rubia Riserva 2018

Volle en rijke Carignano del Sulcis Riserva. Donker bosfruit, vanille, drop, leer en gemalen peper. Deze wijn is altijd een veilige keuze!

15,25

excl. btw

18,45

incl. btw
visibility

Cantina Santadi - Terre Brune 2015

Het vlaggenschip van Cantina Santadi! Donker fruit, jeneverbes, tabak en chocolade. James Suckling: 94 punten!

31,80

excl. btw

38,48

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.