Weingut Niklas is gesitueerd in het gehuchtje Sankt Nikolaus in Kaltern, aan de Traminer Weinstrasse. Het familiebedrijf van de familie Sölva laat zien dat traditie en innovatie prima met elkaar te verenigen zijn.
 
Natuurlijk zijn de ligging, het terroir en het klimaat belangrijke voorwaarden voor de kwaliteit en de optimale rijpheid van de druiven. Maar de liefde van wijnmaker Dieter Sölva voor zijn product is het belangrijkste ingrediënt, dat zijn wijnen tot leven brengt.
 
De wijnen van Weingut Niklas kenmerken zich door een ongekende frisheid en een mooie complexiteit. Hun internationale erkenning in de wijngidsen is dan ook bijna vanzelfsprekend.
Bezig met laden...
Foto Omschrijving
 
Niklas-Südtiroler-Kerner-Riserva-Mondevinum-Bronze-DOC-2014 Niklas – Südtiroler Kerner Riserva 'Mondevinum Bronze' DOC 2014

Aromatische, houtgerijpte Kerner. Complexe waaier aan aroma’s van steenfruit tot specerijen en toast. Heerlijke volle wijn. Mooi bij gevogelte en wit vlees.
Voorraad: 11
Niklas-Südtiroler-Lagrein-DOC-2014 Niklas – Südtiroler Lagrein DOC 2014

Een fruitige en fluwelige Lagrein. Aroma’s van bramen, zwarte kersen en viooltjes. Goed doordrinkbaar en lekker bij rood vlees, wild en stevige pasta’s.
Voorraad: 3
Niklas-Südtiroler-Lagrein-Cabernet-Riserva-‘Klaser’-DOC-2016 Niklas – Südtiroler Lagrein-Cabernet Riserva ‘Klaser’ DOC 2016

Een prachtige blend van Lagrein, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Zwart fruit, zoete specerijen en subtiele vanille tonen. Heerlijk bij rood vlees en wild.
Voorraad: 18
Niklas-Südtiroler-Lagrein-Riserva-‘Mondevinum’-DOC-2013 Niklas – Südtiroler Lagrein Riserva ‘Mondevinum’ DOC 2013

Een krachtige, houtgerijpte Lagrein. Rijpe en complexe aroma’s van rijp zwart fruit, viooltjes en donkere chocolade. Heerlijk bij rood vlees en wild.
Voorraad: 9
Niklas-Südtiroler-Weissburgunder-Riserva-Klaser-DOC-2015 Niklas – Südtiroler Weissburgunder Riserva 'Klaser' DOC 2015

Een rijke, houtgerijpte Weissburgunder. Vol en complex, met tonen van appel, peer en amandelen. Heerlijk bij krachtig gevogelte en wit vlees. Robert Parker 90 punten.
Voorraad: 44
Niklas-Südtiroler-Weissburgunder-DOC-2016 Niklas – Südtiroler Weissburgunder DOC 2016

Een frisse, levendige Weissburgunder. Fris en fruitig, met tonen van groene appel en citrus in een mineralige afdronk. Heerlijk bij lichte voorgerechten.
Voorraad: 1
Niklas-Südtiroler-Sauvignon-DOXS-DOC-2017 Niklas – Südtiroler Sauvignon DOXS DOC 2017

Stuivende, aromatische Sauvignon met een mooie minerale toets. Aroma’s van Vloerbloesem en witte perzik. Heerlijk bij rijke voorgerechten en asperges.
Voorraad: 15
Niklas-Südtiroler-Kalterersee-Auslese-Klassisch-DOC-2016 Niklas – Südtiroler Kalterersee Auslese Klassisch DOC 2016

Een frisse, fruitige Vernatsch. Makkelijk drinkbaar en fruitig, met een duidelijk aroma van aardbeien. Licht gekoeld heerlijk als aperitief of bij een BBQ.
Voorraad: 12
Niklas-Südtiroler-Kerner-Riserva-Mondevinum-Bronze-DOC-2015 Niklas – Südtiroler Kerner Riserva 'Mondevinum Bronze' DOC 2015

Aromatische, houtgerijpte Kerner. Complexe waaier aan aroma’s van steenfruit tot specerijen en toast. Heerlijke volle wijn. Mooi bij gevogelte en wit vlees.
Voorraad: 18

 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.