Ca' del Bosco – Franciacorta Brut Cuvée Prestige
Ca' del Bosco – Franciacorta Brut Cuvée Prestige
Een van de beste mousserende wijnen van Italië. Robert Parker: 91 punten.
€ 28,00
excl. btw
€ 33,88
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Franciacorta is een mousserende wijn in de stijl van de grote Champagnes. Het specifieke terroir en het gebruik van dezelfde druivenrassen hebben er zelfs voor gezorgd dat Franciacorta een zeer serieuze concurrent is geworden van de bekende Champagnes. En de Franciacorta’s van Ca’ del Bosco zijn misschien wel de beste die er te vinden zijn.

De Cuvée Prestige van Ca’ del Bosco is de essentie van een Franciacorta. Prachtig goudgeel in het glas met een keur aan aroma’s. In de neus citrusfruit, ananas en abrikoos met in de tweede aanzet ondersteuning van wat toast en noten en zelfs wat geconfijte sinaasappelschil. In de mond mooi droog, maar toch zacht, met een fruitige toets en een aansprekende perlage tot in de lange afdronk.

Deze Cuvée Prestige is gemaakt van Chardonnay, Pinot Bianco en Pinot Nero, afkomstig van minimaal 20 jaar oude stokken. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. De druiven worden apart van elkaar gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, waar de wijn kan klaren tot het vroege voorjaar. Pas na een jaar vindt de ‘cuvée’ plaats. Hierbij wordt niet alleen de jonge wijn gebruikt, maar ook nog 20-30% reserve wijnen uit de beste jaargangen. De wijn is pas klaar na nog 25 tot 37 maanden rijping op de eigen gisten.

Geniet van deze Franciacorta als aperitief of als begeleider van heerlijk seafood, zoals oesters of fruits de mer.

Robert Parker, 91 punten:
“Packaged in a transparent bottle and an easily recognized yellow-gold label, the NV Franciacorta Cuvée Prestige Brut is a blend of 75% Chardonnay, 10% Pinot Bianco and 15% Pinot Nero. This is among Ca' del Bosco's most affordable and accessible sparkling wines. It offers steady consistency year after year. I've always loved the bouquet of this wine. It shows a slightly spicy side that reminds me of Christmas oranges nailed with cloves. In the mouth, the wine is lean and crisp with fine and persistent perlage.” (Monica Larner)