Valentini - Montepulciano d'Abruzzo 2013
Valentini - Montepulciano d'Abruzzo 2013
Deze Montepulciano is een van de meest gezochte wijnen van Italië. Ongekend complex, met een waaier aan aroma’s en een fenomenale harmonie. Gambero Rosso: 3 Bicchieri.
€ 195,00
excl. btw
€ 235,95
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 6

Aantal: 
Bestellen
 
Valentini’s Montepulciano d’Abruzzo is een van de meest gewilde wijnen van Italië. Dit wordt deel veroorzaakt door de ongekende schaarste van deze wijn. In de afgelopen 15 jaar is hij slechts 3 keer op de markt gekomen. In de overige jaren voldeed de wijn niet aan de ongekend hoge norm van Valentini en werd hij als ‘sfuso’ gebruikt in lokale restaurants.
 
De druiven van zijn afkomstig van 70 tot 100 jaar oude wijnstokken. Hoe de wijn precies wordt gemaakt is niet bekend. Er wordt op volstrekt natuurlijke wijze gewerkt zonder chemische interventies, kweekgist en temperatuur controle. De maceratie kan tot 45 dagen duren. De wijn rijpt naar verluidt 12 maanden in grote oude vaten van kastanjehout en daarna nog eens 48 maanden op fles. Valentini bottelt zijn wijnen pas op bestelling.
 
De kleur is diep robijnrood. Deze Montepulciano heeft een ongekende complexiteit meteen grote gelaagdheid aan aroma’s. Het fruit is donker en rijp, bramenjam, pruimen, gevolgd door aardse tonen van bosgrond, humus, wilde specerijen, cacao en tabak. In de mond een breed pallet, met rijke smaken, geweldig mooi in balans met goed geïntegreerde tannines en een ongekend lange finale.
 
De wijnen van Valentini hebben jaren nodig om hun volledige potentieel te ontwikkelen, in lijn met Valentini’s favoriete quote: Natura non facit sultus (Aristoteles)…de natuur neemt geen sprongen. Dus geduld is een belangrijke eigenschap om de wijnen van Valentini maximaal te genieten.
 
Valentini’s Montepulciano d’Abruzzo is een van de grote wijnen der aarde!

De jaargang 2013 is tot nu toe alleen beoordeeld door Gambero Rosso. Vorige jaargangen ontvingen gemiddeld 94 punten van Robert Parker en Antonio Galloni (Vinous).
Naam
Montepulciano d'Abruzzo
Jaargang
2013
Classificatie
DOC
Producent
Azienda Agricola Valentini
Gebied
Abruzzo | Colline Teramane
Duivensoort
100% Montepulciano
Rijping
12 maanden Kastanjehout, 48 maanden op fles
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L
Score
Gambero Rosso: 3 Bicchieri