Tua Rita - TR Tierre Rosso Toscane 2019
Tua Rita - TR Tierre Rosso Toscane 2019
Toegankelijke en verfijnde blend van Merlot en Allicante. Top prijs-kwaliteitverhouding.
€ 14,50
excl. btw
€ 17,55
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Suvereto is één van de gebieden in de Toscane waar top Bordeaux-blends worden gemaakt. Suvereto heeft altijd in de schaduw gestaan van het meer bekende Bolgheri, maar doet qua kwaliteit zeker niks onder. De TR Tierre is de basiswijn van Tua Rita. Een top prijs-kwaliteitverhouding voor deze zeer bijzondere blend van Merlot en Allicante. 

De TR Tierre Rosso van Tua Rita is diep robijnrood met een paarse gloed. De wijn heeft mooie fruitige aroma’s van pruimen en kersen, met een hint van viooltjes en kruiden. De smaak is mooi sappig met veel kersenfruit en een vleugje chocolade en tabak. De wijn is toegankelijk, donker en zacht. En eindigt in een mooie fruitige finish.

De druiven voor deze TR Tierre Rosso zijn afkomstig van de wijngaarden van Colline Metallifere rond Suvereto. De bodem bestaat vooral uit klei met kiezels. De hogere percelen bevatten meer kiezels, de lagergelegen delen hebben meer slib. De druiven worden handmatig geoogst en vergist in roestvrijstalen vaten. Na de vergisting rijpt de wijn enkele maanden in eikenhouten vaten.

De TR Tierre Rosso is heerlijk bij vleesgerechten, pasta’s met stevige sauzen en gerijpte kazen. 
 
Naam
TR Tierre Rosso Toscana
Jaargang
2019
Classificatie
IGT
Producent
Tua Rita
Gebied
Toscane | Suvereto
Duivensoort
80% Merlot | 20% Allicante
Rijping
6 maanden eikenhouten vaten
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L