Tua Rita - Rosso dei Notri 2018
Tua Rita - Rosso dei Notri 2018
Schitterende blend van Sangiovese en Bordeaux druiven. James Suckling: 92 punten!
€ 18,50
excl. btw
€ 22,39
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Suvereto is één van de gebieden in de Toscane waar top Bordeaux-blends worden gemaakt. Suvereto heeft altijd in de schaduw gestaan van het meer bekende Bolgheri, maar doet qua kwaliteit zeker niks onder. De Rosso dei Notri is het kleinere zusje van de beroemde signature wine van Tua Rita, de Giusto dei Notri. De Rosso dei Notri is een blend van Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese en Syrah. 

De Rosso dei Notri van Tua Rita is diep robijnrood met een paarse gloed. De wijn heeft mooie fruitige aroma’s zoals bosaardbei en kersen, met wat kruidigheid en vegetale toets. In de achterhand nog wat tonen van koffie en donkere chocolade. De smaak is rond en zacht, met veel fruit en zijdezachte tannines. De finish is lang en mooi droog.

De druiven voor deze Rosso dei Notri zijn afkomstig van de wijngaarden in Notri, in de heuvels van Suvereto. Het betreft een vroege pluk van de wijngaarden van Redigaffi, Per Sempre en Giusto di Notri. De bodem bestaat vooral uit klei met kiezels. De hogere percelen bevatten meer zand en kiezels, de lagergelegen delen hebben meer slib.

De druiven worden half september handmatig geoogst en vergist in roestvrijstalen vaten. Na de vergisting rijpt alleen de Sangiovese drie maanden in gebruikte Franse barriques. Na de blend wordt de wijn zonder filtering gebotteld.

De Rosso dei Notri is heerlijk bij (stoof)vleesgerechten, pasta’s met stevige sauzen en gerijpte kazen. 

Robert Parker, 90 punten:
" The 2018 Rosso dei Notri (a blend of Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah and Sangiovese, with only 30% of the total seeing a brief four months in barrique) is a very fresh and tonic red that surprisingly comes from fruit harvested two weeks later than normal. And Merlot is not always happy to stay on the vines for longer than it has to. It's a fruit-forward wine that was aimed more at freshness instead of concentration, making it a good pair for a simple margherita pizza. You get terrific value here." 

James Suckling, 92 punten:
"Aromas of chocolate and dark fruit with hints of blackberries, cherries and hazelnuts. Medium body, fine tannins with hints of herbs and dark fruit, and a lovely finish. Sangiovese, cabernet sauvignon, merlot and syrah."