Tua Rita - Perlato del Bosco 2015
Tua Rita - Perlato del Bosco 2015
Pure Sangiovese, met een primair fruitige en kruidige smaak. James Suckling: 93 punten!
€ 24,50
excl. btw
€ 29,65
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 32

Aantal: 
Bestellen
 
Suvereto is één van de gebieden in de Toscane waar top Bordeaux-blends worden gemaakt. Suvereto heeft altijd in de schaduw gestaan van het meer bekende Bolgheri, maar doet qua kwaliteit zeker niks onder. De Perlato del Bosco is Tua Rita’s impressie van de mogelijkheden van Sangiovese in deze streek.

De Perlato del Bosco van Tua Rita is robijnrood van kleur. Het is de pure expressie van Sangiovese in een warme groeiomgeving, met volle, fruitige aroma’s van frambozen, pruimen en kersen, met een duidelijk kruidig karakter en hints van leer en drop in de achterhand. De smaak is vol en rijk, primair fruit gedreven met zijdezachte tannines. De finish is lang en mooi droog.

De druiven voor deze Perlato del Bosco zijn afkomstig van de wijngaarden in Notri, in de heuvels van Suvereto. De bodem bestaat hier vooral uit klei met kiezels. De hogere percelen bevatten meer zand en kiezels, de lagergelegen delen hebben meer slib.

De druiven worden met de hand geoogst in kleine kratten en daarna geperst en 6 maanden vergist en gerijpt in konische eiken vaten. Na de vergisting rijpt de wijn nog 10 maanden in Franse barriques (50% eerstejaars en tweedejaars barriques) en foeders van 35 hectoliter (50%). Na de blend wordt de wijn zonder filtering gebotteld.

De Perlato del Bosco is heerlijk bij vleesgerechten, wild, pasta’s met stevige sauzen en gerijpte kazen. 

James Suckling, 93 punten:
"This is so fresh and bright with cherries, plums and hints of chocolate and hazelnuts. Medium body, fine tannins and a delicious finish. Super subtle and long. Polished. Savory. Pure sangiovese." (James Suckling)

Robert Parker, 92 punten:
“The mid-weight 2015 Perlato del Bosco is a pure expression of Sangiovese that boasts the warmth and sunshine of Coastal Tuscany. The wine offers thick layers of fruit and spice that you would get, say, with Sangiovese from cooler inland areas with vineyards planted at higher altitudes over sea level. Bright cherry and wild raspberry transition to toasted almond, licorice and grilled herb.” (Monica Larner).

Vinous, 91 punten:
“The 2015 Perlato del Bosco shows the richer style of Sangiovese that is typical of Suvereto and the Tuscan coast. Varietal flavors are amped up in this racy, voluptuous red from Tua Rita. Succulent red cherry, plum, new leather and licorice add shades of nuance, but this is a decidedly forward, fruit-driven style. At present, the 2015 shows a bit of new oak and is still recovering from its recent bottling a few months ago. I would prefer to cellar it for at least another 6 months.” (Antonio Galloni).