San Guido - Guidalberto 2018
San Guido - Guidalberto 2018
Geen kleine Sassicaia, maar gewoon een topwijn op zichzelf! Robert Parker 93 punten.
€ 32,50
excl. btw
€ 39,33
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
De Guidalberto wordt gezien als het kleinere broertje van de wereldberoemde Sassicaia. Toch is dit geen goede vergelijking. Ten eerste zijn de druiven anders en de Guidalberto komt van andere wijngaarden dan de Sassicaia. Guidalberto moet dus worden beoordeeld op zijn eigen merites en dan is het gewoon een eersteklas topwijn. De blend is van Cabernet Sauvignon en Merlot en de eerste jaargang dateert van 2000. 

De Guidalberto is robijnrood van kleur. Een intense neus met donker fruit, zoals pruimen en bramen, gevolgd door zoete specerijen, tabak en leer. Het bouquet toont een mooie balans. De smaak is krachtig en rijk, met stevige maar rijpe tannines en een lange afdronk.

De druiven worden vanaf eind augustus met de hand geplukt, te starten met de Merlot. De Cabernet Sauvignon wordt iets later geoogst. Na gemiddeld twee weken schilcontact wordt de wijn vergist in roestvrijstalen vaten, op een gecontroleerde temperatuur, waarbij de most regelmatig wordt overgepompt. Na de blend rijpt de wijn nog 15 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten en enkele maanden op fles.

De Guidalberto komt het best tot zijn recht bij stevige vleesgerechten, zoals gebakken en gegrild rood vlees met een mooie jus.

Vinous, 93 punten:
“The 2018 Guidalberto, tasted from an approximate blend from barrel, is positively stellar. I can only hope that the bottled wine is as fresh, vibrant and nuanced as this sample. A rush of black cherry, plum, spice, leather and licorice graces the 2018 with striking depth and nuance. Light on its feet and deep, the 2018 has a lot to offer. In many years, Guidalberto can be a rather rich wine, but in 2018 it is very closely aligned with the house style.” (Antonio Galloni)

WineEnthusiast, 92 punten:
“Made with 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot, this smooth red opens with aromas of cassis, vanilla, violet and a whiff of bell pepper. Racy and delicious, the linear palate doles out juicy red currant, black cherry and vanilla set against lithe tannins. Bright acidity keeps it balanced and fresh.” (Kerin O’Keefe)