Potazzine – Brunello di Montalcino Riserva 2006 Magnum OWC
Potazzine – Brunello di Montalcino Riserva 2006 Magnum OWC
Deze zeer hooggewaardeerde Brunello di Montalcino Riserva wordt alleen in de beste vintages gemaakt en ondergaat dan 60 maanden houtrijping. Absolute topklasse!! Vinous: 96 punten!
€ 410,00
excl. btw
€ 496,10
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Zo klein als het dorpje Montalcino is (5.000 inwoners), zo groot zijn de wijnen die er vandaan komen. Brunello di Montalcino is een van de meest beroemde wijnen van Italië. Hij wordt gemaakt van de Sangiovese Grosso druif. De lange verplichte rijping (minimaal 4 jaar) zorgt voor complexe en rijke wijnen.

De Brunello di Montalcino Riserva van Tenuta Le Potazzine heeft een mooie robijnrode kleur met diepe granaatrode reflecties. In de neus diepe en intense aroma’s van rijpe kersen en besfruit, met duidelijke hints van tabak, drop en confiture, gevolgd door een mooie kruidigheid. De smaak is ongekend elegant en fluweelachtig, met afgeronde tannines en een aanhoudend intense afdronk.

De Brunello di Montalcino Riserva wordt alleen in de beste vintages gemaakt na een zorgvuldige selectie van de druiven in de wijngaard. De afgelopen 20 jaar is hij alleen gemaakt in 2004, 2006, 2011 en 2015 (deze laatste is nog niet op de markt).

De druiven voor deze Rosso di Montalcino zijn afkomstig van de wijngaarden Le Prata (500m hoogte) en Le Torre (420m). De druiven worden handmatig geoogst. De zeer lange fermentatie (ruim 40 dagen) in RVS vindt plaats op een geheel natuurlijke wijze, zonder toegevoegde kweekgisten.  Na fermentatie rijpt de wijn circa 60 maanden in eikenhouten vaten van 30 en 50 hectoliter, waarbij de druiven van elke wijngaard apart rijpen. Na de rijping wordt de wijn geblend en gebotteld en rust dan nog 12 maanden op fles. 

De Brunello di Montalcino Riserva is vooral heerlijk bij de open haard na een geweldige maaltijd!

Uitgeroepen tot een van de 50 beste Italiaanse wijnen van 2006!

Vinous: 96 punten
“Moderately saturated ruby. The aromas of black fruits, violet, licorice and bitter chocolate are darker than usual for the Le Potazzine Brunello, with a note of graphite adding further complexity. Large-scaled, thick and powerful, but the wine’s concentrated flavors of black fruits and sweet milk chocolate maintain impressive verve. Finishes with remarkably smooth tannins, a silky texture and terrific lingering perfume. For all its power and size, this wine is almost miraculously light on its feet considering that it spent a whopping 60 months in a large oak cask.” (Ian d’Agata)