Potazzine – Brunello di Montalcino 2017 MAGNUM
Potazzine – Brunello di Montalcino 2017 MAGNUM
Hooggewaardeerde, elegante meditatiewijn. WineEnthusiast: 97 punten!
€ 185,00
excl. btw
€ 223,85
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 5

Aantal: 
Bestellen
 
Zo klein als het dorpje Montalcino is (5.000 inwoners), zo groot zijn de wijnen die er vandaan komen. Brunello di Montalcino is een van de meest beroemde wijnen van Italië. Hij wordt gemaakt van de Sangiovese Grosso druif. De lange verplichte rijping (minimaal 4 jaar) zorgt voor complexe en rijke wijnen.

De Brunello di Montalcino van Tenuta Le Potazzine heeft een mooie robijnrode kleur met granaatrode reflecties. In de neus diepe en intense aroma’s van rijp rood fruit, met duidelijke hints van kersen, drop, kruiden en mint. De smaak is rond en fluweelachtig, met nog ruwe tannines die baat hebben bij verdere rijping, mooi gelaagd en een elegante, maar aanhoudend intense afdronk.

De druiven voor deze Brunello di Montalcino zijn afkomstig van de wijngaarden Le Prata (500m hoogte) en Le Torre (420m). De druiven worden handmatig geoogst. De zeer lange fermentatie (ruim 40 dagen) in RVS vindt plaats op een geheel natuurlijke wijze, zonder toegevoegde kweekgisten.  Na fermentatie rijpt de wijn circa 36 maanden in eikenhouten vaten van 30 en 50 hectoliter, waarbij de druiven van elke wijngaard apart rijpen. Na de rijping wordt de wijn geblend en gebotteld en rust dan nog 12 maanden op fles. 

De Brunello di Montalcino is heerlijk bij stevige gerechten van rood vlees, wild of om heerlijk van te genieten bij de open haard.

WineEnthusiast: 97 punten
"Aromas of crushed mint, pressed rose and perfumed berry mingle with warm spice in this dazzling red. Thanks to some of the highest vineyard altitudes in the denomination, it boasts vibrancy and finesse in its flavors of ripe black cherry, juicy blood orange, licorice and crushed mint. Taut, elegant tannins and fresh acidity keep it balanced and focused. Drink 2025–2032." (Kerin O’Keefe)

Robert Parker: 95 punten
"The ladies of Le Potazzine make a terrific bottle of Brunello, and their high-elevation vineyards are especially important in maintaining freshness in a scorching-hot vintage such as this. The 2017 Brunello di Montalcino offers a pretty succession of wild berry, cherry and plum aromas, along with light spice, crushed flowers and perfumed potting soil. This wine is also distinguished by a touch of bay leaf and maybe a warmer note of cured tobacco as well. This is an impressive effort." (Monica Larner)

Vinous: 94 punten
"An exotic mix of sweet smoke and cloves gives way to dusty black cherries and a twang of sour citrus as the 2017 Brunello di Montalcino unfolds in the glass. Further time reveals hints of animal musk and flowery undergrowth. This enters the palate with pure elegance, delicate and silky in feel, yet also delivering a core of salty minerals that adds unexpected depths to the vivid display of tart wild berries and inner spice. The 2017 finishes with incredible persistence but also poise, structured yet primary, exactly as it should be at this young stage. Keep your hands off for at least a few years, because the best is yet to come. The higher elevations and no-nonsense winemaking at Le Potazzine really aided in creating one of the most balanced and, frankly, interesting wines of the vintage."