Brunello di Montalcino is een van de meest beroemde wijnen van Italië. Hij wordt gemaakt van de Sangiovese Grosso druif. De lange verplichte rijping (minimaal 4 jaar) zorgt voor complexe en rijke wijnen.
 
De Brunello di Montalcino van Tenuta Le Potazzine heeft een mooie robijnrode kleur met granaatrode reflecties. In de neus diepe en intense aroma’s van rijp rood fruit,  met duidelijke hints van kersen, drop, kruiden en mint. De smaak is rond en fluweelachtig, met nog ruwe tannines die baat hebben bij verdere rijping, mooi gelaagd en een elegante, maar aanhoudend intense afdronk.
 
De druiven worden handmatig geoogst. De zeer lange fermentatie (ruim 30 dagen!) vindt spontaan plaats op een geheel natuurlijke wijze, zonder toegevoegde kweekgisten.  Na fermentatie rijpt de wijn circa 38 tot 40 maanden in grote eikenhouten vaten en daarna nog 10 tot 12 maanden op fles.
 
De Brunello di Montalcino is heerlijk bij stevige gerechten van rood vlees, wild of om heerlijk van te genieten bij de open haard.
Informatie:
Naam
: Brunello di Montalcino DOCG
Regio
: Toscana
Druifsoort
: 100% Sangiovese
Producent
: Tenuta Le Potazzine
Jaar
: 2013
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië