Masseria-Setteporte
Masseria Setteporte is gesitueerd op een unieke plek: de zuidwest-flank van de vulkaan Etna, nabij het dorpje Biancavilla.
 
Het biologische wijndomein is al vele generaties in het bezit van de wijnmakersfamilie Portale.
Het was Fernando Portale die het domein heeft gemoderniseerd. Zo heeft hij de traditionele bos-training systeem vervangen door een verticaal trellis-systeem, wat zich beter leent voor moderne wijnbouwtechnieken. In 2002 heeft de huidige eigenaar, Piero Portale, het domein overgenomen en doen groeien van 12 hectare naar de huidige 27 hectare, waarvan 16,5 hectare beplant is met wijnstokken.
 
De wijnstokken staan op vulkanische grond, op een hoogte tussen de 600 en 800 meter boven zeeniveau. Hier zorgen de bodem, de hoogte, het zeeklimaat en de Mediterraanse zon voor typische, elegante wijnen van hoge kwaliteit.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Setteporte - Etna Bianco N'Ettaro 2020

Biologische Etna Bianco, mineraal en typisch, met appel, peer en witte bloemen Heerlijk bij schaal- en schelpdieren en gegrilde vis.

19,80

excl. btw

23,96

incl. btw
visibility
shopping_cart

Setteporte - Etna Rosso 2016

Een van de mooiste biologische Etna Rosso’s van de omgeving. James Suckling: 92 punten!

14,50

excl. btw

17,55

incl. btw
visibility

Setteporte - Etna Rosso 2019

Een van de mooiste biologische Etna Rosso’s van de omgeving.

15,70

excl. btw

19,00

incl. btw
visibility
shopping_cart

Setteporte - Nerello Mascalese 2013

Biologische Nerello Mascalese, fruitig en kruidig, met rood fruit, Mediterraanse kruiden en vuursteen. Heerlijk bij aardse gerechten....

24,75

excl. btw

29,95

incl. btw
visibility
shopping_cart

Setteporte - Nerello Mascalese 2016

Biologische Nerello Mascalese, fruitig en kruidig, met rood fruit, Mediterraanse kruiden en vuursteen. Heerlijk bij aardse gerechten.

24,75

excl. btw

29,95

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
Accepteer geselecteerde cookies
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.