Fabio Motta - Sangiovese Lo Scudiere 2017
Fabio Motta - Sangiovese Lo Scudiere 2017
Spannende Sangiovese met een elegante frisheid door hele-tros-vergisting.

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 22,50
excl. btw
€ 27,23
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 18

Aantal: 
Bestellen
 
“De Italiaanse naam "lo Scudiere" (de schildknaap) is een eerbetoon aan mijn mentor, Michele Satta en zijn bekende wijn "Cavaliere" (de ridder), een pionier van Sangiovese in Bolgheri. Mijn keuze om Sangiovese te verbouwen en te vinifiëren komt echter niet alleen voort uit dankbaarheid, maar ook uit mijn persoonlijke overtuiging dat Sangiovese zijn eigen belangrijke uitdrukking heeft in Bolgheri, net zoals in de rest van Toscane.” (Fabio Motta)

De Sangiovese Lo Scudiere van Fabio Motta is een bewijs dat Sangiovese ook in de Bolgheri spannende wijnen kan opleveren. De kleur is intens robijnrood met granaatrode reflecties. De geur ademt rijp donker fruit, met de typische aardse aroma’s van Sangiovese. De smaak is fris, met donker fruit en een echte byte. De frisse zuren houden de wijn spannend tot in de lange finish.

De druiven voor deze Sangiovese zijn afkomstig van de Le Pievi wijngaarden in de Bolgheri. De druiven worden handmatig geoogst in kleine kratjes. Na de persing wordt de most gefermenteerd met natuurlijke gisten in 33hl houten vaten. Een kwart van de druiven (jaarlijks verschillend) worden als gehele tros vergist. De schilweking duurt ruim een maand. Het overpompen gebeurt met met verschillende frequentie en duur, afhankelijk van de dagelijkse proefsessies. Na de fermentatie rijpt de wijn 12 maanden in gebruikte barriques. Na botteling rijpt de wijn nog 12 maanden op fles.

De Sangiovese Lo Scudiere is heerlijk bij mooie hoofdgerechten met rood vlees of wild.

 
Naam
Sangiovese Lo Scudiere
Jaargang
2017
Classificatie
IGT
Producent
Fabio Motta
Gebied
Toscane | Bolgheri
Duivensoort
100% Sangiovese
Rijping
12 maanden gebruikte barriques
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L