Fabio Motta - Bolgheri Rosso Pievi 2020
Fabio Motta - Bolgheri Rosso Pievi 2020
Elegante, verfijnde Bolgeri Rosso van de rising star uit de Bolgeri!

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 16,50
excl. btw
€ 19,97
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 351

Aantal: 
Bestellen
 
Bolgheri Rosso kwam internationaal op de kaart te staan bij een blindproeverij van Decanter in 1974, waar een 6 jaar oude Sassicaia de allerbeste Bordeaux van tafel veegde. Daarvoor was Bolgheri relatief onbekend. Sindsdien hebben de SuperTuscans uit de Bolgheri wereldfaam verworven.

De Bolgheri Rosso Pievi van Fabio Motta is een heerlijke blend van Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese. De kleur is intens robijnrood. De geur is fruitig, met overheersende aroma’s van rijp rood fruit, ondersteund door wat viooltjes. Naarmate de wijn meer oudert komen steeds meer tonen van tabak en leer naar boven. De smaak is fris, met rood fruit en wat balsamische tonen en een mooie mineraliteit. De tannines zijn aanwezig, maar mooi rijp en de wijn heeft een uitstekende balans.

De druiven voor deze Bolgheri Rosso zijn afkomstig van 25 jaar oude stokken in de Bolgheri DOC. De druiven worden elk afzonderlijk handmatig geoogst in kleine kratjes. Na de persing wordt de most gefermenteerd met natuurlijke gisten in 33hl houten vaten. Na ruim 2 weken separate fermentatie wordt de wijn geblend. De wijn wordt daarna 12 maanden gerijpt in 2e en 3e-jaars barriques. De wijn wordt niet gefilterd of geklaard.

De Bolgheri Rosso Pievi is heerlijk bij vleesgerechten, pasta’s met stevige sauzen en gerijpte kazen. Hij kan jong gedronken worden, maar heeft baat bij oudering.
Naam
Bolgheri Rosso Pievi
Jaargang
2020
Classificatie
DOC
Producent
Fabio Motta
Gebied
Toscane | Bolgheri
Duivensoort
50% Merlot | 25% Cabernet Sauvignon | 25% Sangiovese
Rijping
12 maanden gerijpt in 2e en 3e-jaars barriques
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L