Cantina-Santadi
“Cantina Santadi is one of the highest expressions of Sardinian vinous elegance” (Monica Larner, RobertParker.com)

Cantina Santadi is gevestigd in het zuid-westen van Sardinië, in de regio Sulcis. Het domein is opgericht in 1960 door een groep wijngaardeniers. Tot 1980 produceerde het coöperatief vooral bulkwijnen. De ommezwaai kwam eind jaren ’70 met de aanstelling van een nieuwe directeur (Antonio Pilloni), die tot op de dag van vandaag aan het roer staat. Hij riep de hulp in van de legendarische oenoloog Giachomo Tachis, die eerder al wijnen als Sassicaia naar grote hoogten had gestuwd. Vanaf dat moment is Cantina Santadi uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande producenten van Sardinië.

De wijnen van Cantina Santadi komen van de beste wijngaarden in de Sulcis, vlak bij de prachtige stranden en duinen van Porto Pino. De ondergrond is daar ideaal voor de oudere wijnstokken van de autochtone Carignano-druif die fraai geconcentreerde wijnen voortbrengt. Dankzij het microklimaat bezitten de wijnen van Cantina Santadi vrijwel ieder jaar een perfect evenwicht tussen het extract, de edele tannines, alcohol en zuurgraad.

Cantina Santadi staat bekend om het revitaliseren van autochtone druivenrassen als Carignano, Vermentino en Nuragus.
 
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Cantina Santadi - Rocca Rubia Riserva 2018

Volle en rijke Carignano del Sulcis Riserva. Donker bosfruit, vanille, drop, leer en gemalen peper. Deze wijn is altijd een veilige keuze!

15,25

excl. btw

18,45

incl. btw
visibility

Cantina Santadi - Terre Brune 2015

Het vlaggenschip van Cantina Santadi! Donker fruit, jeneverbes, tabak en chocolade. James Suckling: 94 punten!

31,80

excl. btw

38,48

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
Accepteer geselecteerde cookies
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.