Villa Diamante is het kleine, biologische wijndomein van Maria Renna Diamante en haar echtgenoot, de van oorsprong Belgische Antoine Gaïta. De basis van het bedrijf ligt in Montefredano, in het hart van de Irpinia. Het terroir in Monterfredano bestaat uit mergel, kleigrond en een rotsige laag. Een terroir dat in het lokale dialect “Sassara” wordt genoemd.
 
Antoine Gaïta is een wijnmaker van het anarchistische soort, eigenwijs en met een zo precieze kennis van de wijngaard, dat hij de nieuwste trends en werkwijzen niet volgt, maar zelf creëert. Zo was hij de eerste in Irpinia die de witte wijnen ‘sur lie’ liet rijpen. Een stijl die nu breed wordt toegepast. Hij combineert de passie voor het terroir van de Irpinia met de, voor hem niet onbekende, Franse stijl: dichte beplanting in de wijngaard en volle rijkdom in het glas.
 
Antoine is een aanhanger van de biologische wijnbouw, met zo min mogelijk interventies in de kelder. Hij is van mening dat de wijngaard de enige middelaar tussen de grond en de fles is en dat een wijnmaker het vermogen moet hebben om het terroir over te brengen in het glas. Zijn wijnen rusten minimaal 18 maanden op fles, voordat ze de kelder verlaten.
 
De hoge internationale waarderingen voor de wijnen van Villa Diamante bewijzen het gelijk van de wijnmaker. 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.