Cantina Ottoventi is gevestigd in het uiterste westen van Sicilië, in Valderice, op de flanken van Monte Erice. Valderice is een streek waar de winden vanuit de Middellandse Zee en uit alle 8 windrichtingen het land en de gewassen continu ventileren. Vandaar de naam Ottoventi “8 winden”.
 
Valderice is vooral bekend vanwege de nabijheid van Marsala, waar de bekende zoete wijnen met dezelfde naam worden geproduceerd. Toch komen uit deze streek ook prachtige wijnen van andere autochtone Siciliaanse druivenrassen als Grillo, Zibbibo, Cataratto en Nero d’Avola.
 
Ottoventi heeft zich ten doel gesteld om deze autochtone druivenrassen met een antieke geschiedenis te presenteren op een innovatieve manier, die de zinnen blijft prikkelen. Enerzijds delicaat als een verfrissend zomerbriesje en anderzijds expressief en krachtig als een herfststorm.
Bezig met laden...
Foto Omschrijving
 
Ottoventi-Grillo-Punto-Otto-IGT-2017 Ottoventi - Grillo Punto Otto IGT 2017

Een biologische en aromatische Grillo met mooie aroma’s van tropisch fruit en een lichte zweem van citrus. Heerlijk bij salades met zeevruchten of carpaccio van zwaardvis. Veganistisch gecertificeerd!
Ottoventi-Nero-dAvola-Punto-Venti-IGT-2017 Ottoventi - Nero d'Avola Punto Venti IGT 2017

Een kruidige en fruitige Nero d’Avola met 8 maanden rijping op Franse barriques. Heerlijk bij kruidige risotto’s en stevige pastagerechten met rode saus. Biologisch en vegan.
Ottoventi-Ottoventi-Bianco-IGT-2014 Ottoventi - Ottoventi Bianco IGT 2014

Een fruitige en minerale blend van de autochtone druivensoorten Grillo, Zibbibo en Cataratto. Een mooie expressie van het noordwesten van Sicilie.
Ottoventi-–-Nero-dAvola-Syrah-IGT-2015 Ottoventi – Nero d'Avola Syrah IGT 2015

Een heerlijke blend van Nero d’Avola en Syrah. Zwoel en kruidig. Heerlijk bij kruidige risotto’s en stevige pastagerechten met rode saus.
Ottoventi-Grillo-Selezione-Terre-Siciliane-IGT-2016 Ottoventi - Grillo Selezione Terre Siciliane IGT 2016

Een fruitige Grillo, gemaakt van de beste en meest rijpe druiven. Vol tropisch fruit en citrus. Heerlijk bij gegrilde vis
Ottoventi-Zibibbo-Selezione-Terre-Siciliane-IGT-2016 Ottoventi - Zibibbo Selezione 'Terre Siciliane' IGT 2016

Een expressieve en aromatische Zibibbo, droog gevinifieerd. Duidelijke muskataroma’s, zoals roosjes, bloesem en peer. Heerlijk verfrissend.
Ottoventi-Nerello-Mascalese-IGT-2009 Ottoventi - Nerello Mascalese IGT 2009

Een prachtige wijn van een van de mooiste druiven van Sicilie. Door kenners vaak vergeleken met een top Pinot Noir uit de Bourgogne. Heerlijk lamsvlees met truffel. Veronelli: 90 punten.
Ottoventi-–-Spumante-Metodo-Classico-Level-820-VSQ Ottoventi – Spumante Metodo Classico Level 820 VSQ

Een rijke zero dosage Spumante, gemaakt op de traditionele Champagne methode. Mooie mouse, met tonen van gedroogd fruit, boter en toast. Excellente spumante!