Landbouw is al sinds eeuwen de bezigheid van de familie Lonardo. Sinds 1998 heeft men zich onder de naam Contrade di Taurasi vooral bezig gehouden met wijnbouw. De Cantina is gevestigd in Taurasi, even ten zuidoosten van Napels, wat bekend staat als een van de beste wijngebieden van Italië. Het wijngebied ligt op het vulkanische terroir, aan de voet van de Vesuvius. De productie betreft met name wijnen van de Aglianico druif, welke volgens kenners de derde druif van Italië is (na Nebbiolo en Sangiovese).
 
Met een wijngaardoppervlakte van 5 hectare en een jaarlijkse productie van ongeveer 20.000 flessen is Cantine Lonardo een zeer kleine producent. De filosofie van Contrade di Taurasi is enerzijds zeer traditioneel en anderzijds zeer innovatief. Traditioneel is de zorgvuldige verzorging van de druiven in de wijngaard. Dit wordt gekoppeld aan het gebruik van autochtone gisten, om het typische karakter van de wijnen te accentueren. Innovatief is de intensieve samenwerking met de universiteiten van Napels en Palermo op het gebied van agronomische en oenologische technieken.
 
Het resultaat is een reeks wijnen die internationaal zeer hoog worden gewaardeerd om hun excellente kwaliteit. 
Bezig met laden...

 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.