Monacesca – Marche Rosso Camerte 2018
Monacesca – Marche Rosso Camerte 2018
Traditionele blend uit de Marche van Sangiovese en Merlot.
€ 20,25
excl. btw
€ 24,50
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 99

Aantal: 
Bestellen
 
De naam Camerte is afgeleid van de Camertina vallei welke het stadje Matelica omgeeft. De Camerte van Fattoria La Monacesca is de expressie van een oude traditie in de Marche, het blenden van Sangiovese en Merlot, waarbij de Sangiovese-druif zorgt voor elegantie en zachtheid en de Merlot-druif in dit terroir zorgt voor kracht en volheid. Het resultaat is een verfijnde wijn met structuur en elegantie.

De Camerte van Fattoria La Monacesca heeft een diep robijnrode kleur. In de neus opent zich een rijkdom aan aroma’s. In de aanzet rood fruit, bramen en amarenakersen, gevolgd door een zweem van kruiden en hints van rabarber met een vleugje vanille. De smaak is vol en evenwichtig, met fruitige tonen, mooie tannines en een aanhoudende minerale afdronk.
 
De druiven van de Camerte zijn afkomstig van 15 jaar oude stokken. De Merlot wordt medio september handmatig geoogst en de Sangiovese een maand later. De druiven worden direct na de oogst zacht geperst. Bij de gecontroleerde fermentatie in stalen tanks worden de most en de schillen regelmatig omgeroerd (gebattonneerd), waardoor de wijn een volle, rijke smaak krijgt. Beide soorten worden 6 maanden op Allier eiken vaten gerijpt, waarna de wijn wordt geblend en nogmaals 18 maanden houtrijping ondergaat. Na de rijping rust de wijn nog 6 maanden op fles in de kelders van het domein.
 
De Camerte van Fattoria La Monacesca is een goede begeleider van gerechten met eendeborst, (gegrild) rood vlees,  en mediumrijpe kazen. Probeer hem ook eens met lamsrollade, gevuld met Pecorinokaas en een lichte Pecorinosaus met truffel.

Wijn

Naam
Marche Rosso ‘Camerte’ IGT
Regio
Marche
Druifsoort
60% Sangiovese, 40% Merlot
Producent
Fattoria La Monacesca
Jaar
2009
Kleur
Rood
Soort
Droog

Vino

Naam
Marche Rosso Camerte
Jaargang
2018
Classificatie
IGT
Producent
Fattoria La Monacesca
Gebied
Marche
Duivensoort
70% Sangiovese, 30% Merlot
Rijping
6 maanden barriques
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L