Quintarelli-Giuseppe
Giuseppe (Bepi) Quintarelli, "Il Maestro del Veneto", is de absolute referentie voor de Amarone en wordt gezien als de beste producent van Amarone aller tijden. Hij leidde het in 1924 opgerichte familiebedrijf in Negrar van 1954 tot zijn dood in 2012. Tegenwoordig wordt het familiebedrijf geleid door zijn nakomelingen: dochter Fiorenza en haar echtgenoot Giampaolo Grigoli en hun kinderen Francesco en Lorenzo.

Giuseppe Quintarelli was een zeer traditioneel wijnmaker, gekend om zijn complexe wijnen die tot 6-8 jaren rijpten in grote vaten van Slavonisch eikenhout. Dit met uitzondering van de Alzero, die rijpt in eikenhouten barriques. Ook de handgeschreven etiketten zijn nog immer een verwijzing aan de waarde die Quinterelli hechtte aan de klassieke stijl.

De traditionele filosofie van Quintarelli wordt treffend gevat in zijn eigen uitspraak: “Onze traditionele smaken en methoden moeten worden gekoesterd en niet in de vergetelheid geraken. Maar boven alles, we kunnen de natuur niet forceren. We moeten rust bewaren, geduld hebben, de juiste technieken gebruiken en een hoop passie bezitten.”

Met deze filosofie is Quintarelli uitgegroeid tot een van de grootste wijnmakers van Italië. Dat de andere bekende Amarone-icoon, Romano dal Forno, ooit Giuseppe’s pupil was, laat zien welke stempel Quintarelli op de wijnen uit de Valpolicella heeft gedrukt. Zijn wijnen zijn   overal gewild en hebben bijna een mythische reputatie. En dat zonder ooit één euro te hebben uitgegeven aan marketing. 

Wie de wijnen uit de Valpolicella wil leren begrijpen, moet zeker ook Quintarelli’s meesterstukken hebben geproefd.
 
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Quintarelli – Valpolicella Classico Superiore 2011

De absolute top in de Valpolicella wijnen. Robert Parker: 91 punten!

66,00

excl. btw

79,86

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
Accepteer geselecteerde cookies
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.