Petrolo
De DOC Val d’Arno di Sopra is pas in 2011 toegekend, maar haar geschiedenis gaat terug tot 1716, toen Cosimo III de Medici, Groothertog van Toscane, met een edict verklaarde welke gebieden de meest waardevolle producties van goede wijn en olijfolie van kwaliteit hadden. Dit edict erkende 4 gebieden, Chianti centrum (tussen Panzano en Greve), Carmignano (ten westen van Florence), Pomino (ten oosten van Florence) en de Val d'Arno di Sopra (de westelijke en oostelijke heuvels langs de rivier de Arno tussen Florence en Arezzo, waar Petrolo toe behoort).

Het landgoed Petrolo werd in de jaren '40 gekocht door de familie Bazzocchi-Sanjust. Lucia Bazzocci en haar zoon Luca Sanjust, die nu het wijngoed leidt, besloten eind jaren tachtig de productie terug te brengen tot de hoogste kwaliteit en stapten daarom uit het Consorzio. Jarenlang werden de wijnen dan ook aangeduid als Rosso Toscana IGT. Dit weerhield internationale critici er niet van om tot 99 punten toe te kennen. James Suckling noemde Galatrona 2015 zelfs de op één na beste wijn ter wereld.

Petrolo's wijngaarden strekken zich uit over 31 hectare, op een hoogte tussen 250 en 450 meter boven zeeniveau en met een bodem met verschillende mengsels van gesteenten zoals mergel, zandsteen en leisteen, wat typisch is voor de Chianti streek. De wijngaarden worden al ruim 20 jaar op een biologische wijze bewerkt.

De totale jaarlijkse productie is ongeveer 70.000 flessen.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Petrolo - Galatrona 2018

Een briljante Merlot uit de Chianti. James Suckling: 98 punten!

80,00

excl. btw

96,80

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
Accepteer geselecteerde cookies
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.