Oasi degli Angeli - Kupra Marche Rosso 2012
Oasi degli Angeli - Kupra Marche Rosso 2012

Absolute cultwijn van 100+ jaar oude stokken met een oplage van 500 flessen per jaar. Bloemig en fruitig met een rijk mondgevoel en een ultra lange finish.

€ 165,00
excl. btw
€ 199,65
incl. btw
Prijs per stuk

Voorraad : 6

Aantal: 
Bestellen

Slechts 500 flessen worden jaarlijks gemaakt van deze cultwijn.
 
Kupra wordt gemaakt van de Bordò druif, een bijna uitgestorven cloon van de Rhône-druif Grenache die door Marco werd ontdekt toen hij in 1990 enkele hectaren grond kocht. De lokale boeren vertelden hem dat anderhalve hectare was beplant met een antieke stokken van een onbekende druif. Marco onderzocht de druiven en ontdekte dat het Bordò was. In de Marche krijgt deze Grenache cloon, mede dankzij de signatuurstijl van Marco Casolanetti, een dikkere en ietwat zoetere persoonlijkheid dan elders in de wereld.
 
De druiven komen van en wijngaard van 1,5 hectare op 400 meter hoogte met uitzicht op de zee. De 6.000 wijnstokken in deze wijngaard zijn meer dan 100 jaar oud. Volgens de traditie van de oude wijnboeren wordt de wijn 20 dagen vergist in ruwe cementvaten. Daarna ondergaat de wijn naar de stijl van Marco een ultralange maceratie van 60 dagen en een dubbele rijping in nieuwe barriques. Eerst 12 maanden in de eerste barrique en vervolgens nog eens 18 maanden in de tweede nieuwe barrique.
 
De kleur is diep granaatrood, met robijnrode reflecties. Erg bloemige aroma’s van rozenblaadjes en viooltjes, ondersteund door zwarte kersen, rijpe aardbei en rabarber. Daarna wat aardse specerijen, tabak en vanille. De smaak heeft een elegante aanzet, met een rijk en sappig mondgevoel en stevige tannines, die de wijn volgen in een ultralange finish.
 
Een fles Kupra is een onvergetelijke ervaring!
 

Naam
Kupra Marche Rosso
Jaargang
2012
Classificatie
IGT
Producent
Oasi degli Angeli
Gebied
Marche | Ascoli-Piceno
Duivensoort
100% Bordò (Grenache cloon)
Rijping
30 maanden barrique (2 x nieuwe vaten)
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L