Niklas – Südtiroler Sauvignon DOXS 2019
Niklas – Südtiroler Sauvignon DOXS 2019
Stuivende, aromatische Sauvignon met een mooie minerale toets. Deze das houdt van de zomer!
€ 13,05
excl. btw
€ 15,79
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Sauvignon is een wereldreiziger. Vanuit zijn Franse oorsprong heeft de druif overal ter wereld zijn weg gevonden. Toch zijn er maar weinig gebieden waar de expressie van deze druif volledig tot zijn recht komt. SüdTirol is echter zo’n gebied. Sauvignon houdt hier het midden tussen de varianten uit Nieuw-Zeeland en de Sancerre.

De Sauvignon DOXS van Weingut Niklas is een frisse, stuivende wijn. De kleur is goudgeel met een duidelijke, groenige reflectie. De neus is aromatisch met de typische aroma’s van vlierbloesem en tonen van kruisbessen, witte perzik en paprika. De smaak is rijk en expressief, met minerale tonen en een lange, fruitige afdronk.

De druiven voor deze Sauvignon zijn afkomstig van 35 jaar oude stokken uit de wijngaarden van Vial en Kardatsch, die op een hoogte van 570 meter op kalksteenbodem worden verbouwd. Na de handmatige oogst volgt er een korte schilweking, waarna de druiven koel worden vergist. De wijn wordt daarna 6 maanden ‘sur lie’ gerijpt in roestvrijstalen tanks. 

De Sauvignon van Weingut Niklas is heerlijk bij rijke voorgerechten. De wijn doet het ook goed bij asperges.