Niklas – Mondevinum Südtiroler Kerner Riserva Libellula 2017
Niklas – Mondevinum Südtiroler Kerner Riserva Libellula 2017
Een rijke, houtgerijpte Weissburgunder. Goudgeel als de vuursalamander.
€ 18,30
excl. btw
€ 22,14
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen
 
Weissburgunder (of Pinot Bianco) is de kleindochter van de Pinot-familie. Algemeen wordt aangenomen dat Grauburgunder (Pinot Grigio) een mutatie is van de Spättburgunder (Pinot Noir) en dat Weissburgunder weer een mutatie is van de Grauburgunder.

De Klaser Weissburgunder Riserva Salamander van Weingut Niklas is een mooie, gerijpte wijn. De kleur is goudgeel als de vuursalamander. De geur is expressief en complex, met duidelijke aroma’s van appel, Williams peer, meloen en elegante, ingetogen tonen van houtrijping in de vorm van amandelen. De smaak is vol en rijk, met een mooie balans tussen het fruit en de houttonen en een lange, frisse afdronk. 

De druiven voor deze Weissburgunder Riserva Salamander zijn afkomstig van 30 jaar oude stokken van de wijngaarden van Kardatsch, die op een hoogte van 550 meter worden verbouwd. Na de handmatige oogst volgt er een korte schilweking, waarna de druiven worden vergist in eikenhouten vaten van 50 liter. De wijn wordt 12 maanden ‘sur lie’ gerijpt in eikenhouten vaten en daarna nog 6 maanden sur lie in roestvrijstalen tanks.

De Klaser Weissburgunder Riserva Salamander is breed inzetbaar bij rijke voorgerechten, krachtig gevogelte en wit vlees.