Niklas - Südtiroler Kerner Without 2019
Niklas - SĂĽdtiroler Kerner Without 2019
Houtgerijpte Kerner zonder toegevoegde gisten of sulfieten, zonder filtratie, zonder klaring…gewoon Without.
€ 29,10
excl. btw
€ 35,21
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 20

Aantal: 
Bestellen
 
“I’ve observed my father making wine for many years. Now the time has come for me to try something out myself, something new, something out-of-the-ordinary. For this wine I selected very ripe, golden yellow grapes from the Vial vineyard.” Michael Sölva

De Without is het experiment van de 18-jarige zoon van eigenaar Dieter Sölva. Naar eigen inzichten, met zo min mogelijk interventie in het proces. Zonder toegevoegde gisten of sulfieten, zonder filtratie, zonder klaring…gewoon Without. Een zeer geslaagd experiment!

De Without van Weingut Niklas is een volle en mineralige wijn. De kleur is goudgeel. De neus is rijk en complex met aroma’s van tropisch fruit, druiven, gist, hazelnoot en een zweem van tannines. De smaak is vol en rond, met een mooi minerale afdronk.

De druiven voor deze Kerner zijn afkomstig van 8 jaar oude stokken van de wijngaard Vial, die op een hoogte van 460 meter op zeer rotsige bodem worden verbouwd. Na de handmatige oogst wordt 20% van de druiven als hele tros vergist. De overige 80% van de druiven wordt ontsteeld en met spontane vergisting gefermenteerd op de schillen. De wijn wordt daarna 12 maanden gerijpt in gebruikte eikenhouten vaten.

De Mitterberg Kerner Without is heerlijk bij mooie voorgerechten, gevogelte en wit vlees.