Le-Macchiole
In haar 40 jaar historie is Le Macchiole uitgegroeid tot een referentiepunt voor kwaliteitswijnen uit Bolgheri. De oprichters Eugenio Campolmi en zijn vrouw Cinzia Merli waren pioniers in de regio en hebben een significante bijdrage geleverd aan de wereldfaam die Bolgheri wijnen momenteel hebben.
 
Eugenio zag niks in de kwaliteit wijnen die zijn voorouders produceerden. En daarom rooide hij alle wijngaarden, herplantte ze op de huidige locatie en noemde het wijndomein Le Macchiole, "de plaats waar alles begon". Sinds de tragische en veel te vroege dood van Eugenio in 2002, heeft Cinzia de leiding over het wijnhuis op zich genomen, ondersteund door haar twee zonen Elia en Mattia en wijnmaker Luca d’Attoma, die als sinds 1991 in dienst is.
 
De filosofie van Le Macchiole is blijven staan. Het weergeven van hun terroir in monocépages (wijnen van één druif). Dit was een zeer gedurfde filosofie in Bolgheri, waar het blenden van Bordeaux druiven gemeengoed was geworden. Uiteindelijk is het echter zeer succesvol geworden en hebben de wijnen van Le Macchiole duidelijk gemaakt welke potentie het terroir van Bolgheri herbergt.
 
Le Macchiole hanteert daarbij een zeer dichte beplantingsmethode tot wel 10.000 stokken per hectare en de wijnbouw is organisch, "in de eerste plaats uit respect voor de mensen die hier werken", aldus eigenaresse Cinzia Merli.
 
Le Macchiole werd in 2009 door de Italiaanse sommeliersvereniging AIS uitgeroepen tot Beste Wijnhuis van Italië. Twee jaar later in 2011 voegde het blad WineEnthusiast daar de titel "Wijnhuis van het jaar" aan toe.
Bezig met laden...
visibility

Le Macchiole - Bolgheri Rosso 2018

Elegante Bolgheri Rosso van tophuis Le Macchiole. Fruitig met hints van specerijen, chocolade en tabak door de rijping in gebruikte...

20,65

excl. btw

24,99

incl. btw
visibility
shopping_cart

Le Macchiole - Paleo Rosso 2016

Cabernet Franc zoals je hem zelden zult proeven! Misschien wel de beste van Italië. Ongekend rijk en gelaagd, met een heerlijke frisheid....

82,60

excl. btw

99,95

incl. btw
visibility
shopping_cart

Le Macchiole - Scrio 2016

Een Syrah van wereldklasse, deze Scrio! Vol en rijk, met een ongekende finesse. Nog decennialang te genieten. James Suckling: 98 punten!

132,20

excl. btw

159,96

incl. btw
visibility
shopping_cart

Le Macchiole - Messorio 2007 OWC

Messorio is misschien we de beste Merlot van Italië. Rijk, geconcentreerd, gestructureerd en toch elegant. Een volbloed raspaardje....

165,00

excl. btw

199,65

incl. btw
visibility

Le Macchiole - Messorio 2016

Messorio is misschien we de beste Merlot van Italië. Rijk, geconcentreerd, gestructureerd en toch elegant. Een volbloed raspaardje....

155,00

excl. btw

187,55

incl. btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op, tenzij u een account aanmaakt.
Accepteer geselecteerde cookies
WELKOM
Om LaPiuma Vini te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.