Giulia Negri - Langhe Pinot Nero La Tartufaia 2018
Giulia Negri - Langhe Pinot Nero La Tartufaia 2018

Verfijnde en elegantie Pinot Nero. Kan concurreren met een top Bourgogne!

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 27,90
excl. btw
€ 33,76
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 18

Aantal: 
Bestellen
De oorsprong van de Pinot Noir (of Pinot Nero zoals hij in Italië wordt genoemd) ligt in de Côte de Nuits in Bourgogne, waar hij al tweeduizend jaar wordt geteeld. Pinot Noir wordt wel gezien als een van de beste en meest complexe blauwe druiven in de wereld. Geen enkele druif is zo gevoelig voor klimaat en terroir. Maar: goed gemaakt is een Pinot Noir onvergelijkbaar.

De Pinot Nero La Tartufaia van Giulia Negri is een briljante expresse van het terroir in de Langhe, met een constante bries voor ventilatie en grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. De kleur is licht granaatrood met een oranje kleuring naar de rand. De geur is rijk en kruidig, met aroma’s van rood fruit, rozen, kruiden en een zweem van muskus en drop. De smaak is fris en verfijnd, medium-bodied, met fluweelzachte tannines. Met verdere rijping wordt de zachte en elegante expressie van de druif nog meer ontwikkeld.

De druiven voor deze Pinot Nero zijn afkomstig van 15 jaar oude stokken van Serradenari, in het gebied La Morra, op een hoogte van 520 meter. Na de handmatige oogst is er eerst een pré schilweking van 4 dagen. Daarna volgt de spontane fermentatie in cementen konische vaten, waarna er nog een schilweking van 7 dagen plaatsvindt. De wijn wordt daarna 14 maanden gerijpt in Franse barriques en tonneaux.

De Pinot Nero is heerlijk bij vleesgerechten, wild gevogelte en gerijpte kazen. 
Naam
Langhe Pinot Nero La Tartufaia
Jaargang
2018
Classificatie
DOC
Producent
Giulia Negri - Serradenari
Gebied
La Morra - Langhe - Piëmonte
Duivensoort
100% Pinot Nero
Rijping
14 maanden, deels barrique en deels tonneaus (350 liter)
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L