Giulia Negri – Barolo Marassio 2016
Giulia Negri – Barolo Marassio 2016
Het paradepaardje van Giulia Negri van de hoogste wijngaard in de Barolo.
€ 74,00
excl. btw
€ 89,54
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Barolo, de wijn der koningen en de koning der wijnen. Misschien wel de beroemdste wijn van Italië. Barolo staat bekend om zijn veelal stroeve tannines, die jaren nodig hebben om te rijpen. Maar zeker ook om het grote genot dat deze wijn kan brengen aan iedereen die geduld heeft.

Marassio is het hoogste punt in de Serradenari Cru en daarmee de hoogste wijngaard in de hele Barolo. Ongewoon voor La Morra is de grond hier rijk aan met krijt geaderde kalksteen. De Barolo Marassio is het meesterwerk van Giulia Negri. Haar meest diepe, intense, terroirgedreven en minerale Barolo. En met de langzame opwarming van de aarde zou dit hoge perceel wel eens de norm in de Barolo kunnen worden!

De kleur van de Barolo Marassio is granaatrood met de typische oranje kleuring naar rand. De geur is rijk en etherisch, variërend van amarenakersen, frambozen, rozenblaadjes en een vleugje gedroogde pruimen en kruiden, met in de achterhand thee, tabak en teer. De smaak is fris en elegant en tegelijk diep, full-bodied met een duidelijke lengte en rijke, maar fluweelzachte tannines. Een diepe Barolo met een enorm potentieel.

De druiven voor deze Barolo zijn afkomstig van hoogste stokken van de Marassio wijngaard, op een hoogte van 536 meter in de Serradenari Cru. Na de handmatige oogst volgt er een spontane vergisting en schilweking van 45 dagen in konische houten vaten van 60 hectoliter. De wijn wordt daarna 30 maanden gerijpt in grote vaten van 25 hectoliter Slavonisch eiken.

De Barolo Marassio is heerlijk bij stevige vleesgerechten, wild, truffelgerechten en lang gerijpte kazen.
Naam
Barolo Marassio
Jaargang
2016
Classificatie
DOCG
Producent
Giulia Negri - Serradenari
Gebied
La Morra - Langhe - Piëmonte
Duivensoort
100% Nebbiolo
Rijping
30 maanden Slavonische eiken vaten (25 hectoliter)
Kleur
Rood
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L