Giulia Negri – Barolo MGA Serradenari DOCG 2012
Giulia Negri – Barolo MGA Serradenari DOCG 2012
Het beste van de Cru Serradenari, deze Barolo MGA. Rijk en complex aroma van kersen, gedroogd fruit, drop en teer. Heerlijk bij wild en truffel. WineEnthusiast: 92 punten!
€ 39,65
excl. btw
€ 47,98
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Barolo, de wijn der koningen en de koning der wijnen. Misschien wel de beroemdste wijn van Italië. Barolo staat bekend om zijn veelal stroeve tannines, die jaren nodig hebben om te rijpen. Maar zeker ook om het grote genot dat deze wijn kan brengen aan iedereen die geduld heeft.

De Barolo MGA Serradenari van Giulia Negri herbergt het beste     wat de Cru Serradenari te bieden heeft. Een barolo met het MGA-keurmerk (menzione geografica aggiuntiva). De kleur is granaatrood met de typische oranje kleuring naar rand. De geur is rijk en complex, variërend van kersen, gedroogd fruit en kruiden, tot aan drop en teer. De smaak is fris, intens, full-bodied met een duidelijke lengte en rijke, maar fluweelzachte tannines.

De druiven voor deze Barolo zijn afkomstig van 25 jaar oude stokken van Serradenari, in het gebied La Morra. De druiven worden 15-20 dagen later dan normaal geoogst om een optimale rijpheid te genereren. Na de handmatige oogst volgt er een spontane vergisting en schilweking van 40 dagen in konische houten vaten van 60 hectoliter. De wijn wordt daarna 30 maanden gerijpt in grote vaten van 25 hectoliter Slavonisch eiken.

De Barolo Serradenari is heerlijk bij stevige vleesgerechten, wild, truffelgerechten en lang gerijpte kazen.

WineEnthusiast 92 punten:
"Aromas of underbrush, tobacco leaf, mushroom, black berries, leather and a whiff of truffle lead the nose on this intense wine. On the palate, black cherry, red raspberry, wild mint, sage, white pepper and smoky mineral notes are supported by nervous acidity and bracing, drying tannins. Drink after 2020." (Kerin O’Keefe)