Giulia Negri – Barolo La Tartufaia DOCG 2015
Giulia Negri – Barolo La Tartufaia DOCG 2015
Krachtige, maar elegante Barolo. Rijk en complex aroma van wild rood besfruit, specerijen, teer en wat aardse tonen. Heerlijk bij wild en truffel. Robert Parker: 92+ punten!
€ 33,00
excl. btw
€ 39,93
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Barolo, de wijn der koningen en de koning der wijnen. Misschien wel de beroemdste wijn van Italië. Barolo staat bekend om zijn veelal stroeve tannines, die jaren nodig hebben om te rijpen. Maar zeker ook om het grote genot dat deze wijn kan brengen aan iedereen die geduld heeft.
 
De Barolo La Tartufaia van Giulia Negri combineert de kracht van de wijngaarden van Brunate en de zijdezachte elegantie van Serradenari. De kleur is granaatrood met de typische oranje kleuring naar rand. De geur is rijk en complex, variërend van rijpe pruimen en kruiden, tot aan de minerale en bloemige tonen van rozen en viooltjes. De smaak is fris, intens, full-bodied met een duidelijke lengte en rijke, maar fluweelzachte tannines.
 
De druiven voor deze Barolo zijn deels afkomstig van 40 jaar oude stokken op Brunate en deels van de 15 jaar oude stokken van Serradenari, in het gebied La Morra. Na de handmatige oogst volgt er een spontane vergisting en schilweking van 40 dagen in houten vaten. De wijn wordt daarna 24 maanden gerijpt in Slavonische eiken vaten van 25 hectoliter.
 
De Barolo is heerlijk bij stevige vleesgerechten, wild, truffelgerechten en lang gerijpte kazen.

Robert Parker: 92+ punten:
"The Giulia Negri 2015 Barolo La Tartufaia is a full and generous expression of Nebbiolo with round and ripe flavors of wild berry, redcurrant, spice, tar, rose and potting soil. This wine presents an easy and accessible approach with nicely integrated tannins and enough acidity to keep the palate refreshed. Maybe it is the power of suggestion, but I also get a hint of black truffle in La Tartufaia. Some 13,300 bottles were produced." (Monica Larner)