Francone – Barolo 2013
Francone – Barolo 2013
Een elegante Barolo van een van de mooiste wijngaarden in La Morra.

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 29,15
excl. btw
€ 35,27
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Barolo, de wijn der koningen en de koning der wijnen. Misschien wel de beroemdste wijn van Italië. Barolo staat bekend om zijn veelal stroeve tannines, die jaren nodig hebben om te rijpen. Maar zeker ook om het grote genot dat deze wijn kan brengen aan iedereen die geduld heeft.

De Barolo van Cantina Francone is afkomstig van een van de meest waardevolle Cru-wijngaarden in de Barolo: de Bricco Rocca in La Morra. Hij wordt alleen gemaakt in 4 en 5 sterren jaargangen en dan nog in zeer beperkte hoeveelheden (3.000 flessen). Deze Barolo is een reflectie van het unieke terroir van de wijngaarden in La Morra: Volle, stevige wijnen met elegantie en goede drinkbaarheid.

De wijn heeft een robijnrode kleur met oranjerode reflecties als gevolg van de rijping. Een intense en complexe neus met aroma’s van fruit en specerijen (kruidnagel),in de tweede laag verrijkt met hints van drop, leer en rozen.  De smaak is vol en rijk, mooi gestructureerd, met aanwezige, maar verfijnde tannines en een lange, intense afdronk. 

De druiven voor deze Barolo worden handmatig geoogst in de tweede helft van oktober. De wijn ondergaat 14 tot 16 dagen schilweking en wordt na de fermentatie 30 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Na de botteling rust de wijn nog 6 maanden op fles in de kelders van de Cantina.

De Barolo is heerlijk bij stevige vleesgerechten, wild en lang gerijpte kazen.