Francone – Barbaresco Gallina 2017
Francone – Barbaresco Gallina 2017
Een prachtige klassieke Barbaresco van een van de mooiste Cru-wijngaarden uit de Barbaresco streek. Luca Maroni: 91 punten!
€ 25,40
excl. btw
€ 30,73
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 21

Aantal: 
Bestellen
 
Barbaresco wordt vaak gezien als het meer toegankelijke, maar minder interessante zusje van de koninklijke Barolo. Toch is deze kwalificatie niet terecht. Want ook al is Barbaresco gemaakt van dezelfde druif (Nebbiolo) en groeien de wijnranken op plekken minder dan 20 kilometer van elkaar, Barbaresco heeft een heel eigen identiteit. Barbaresco wordt geproduceerd in de Langhe een meer specifiek, ten zuiden van de rivier de Tanaro. Vooral de dorpjes Barbaresco, Treiso en Neive zijn beroemd om hun Barbaresco’s.
 
De Barbaresco Gallina van Cantina Francone is granaatrood van kleur, met oranje reflecties als de wijn oudert. In de neus mooie, complexe en delicate aroma’s van wilde zwarte kersen, besfruit en viooltjes met in de achtergrond hints van gekonfijte sinaasappel en tabak. In de mond vol en rond, met aanwezige maar elegante tannines, die mooi in balans zijn met de alcohol. De afdronk is aanhoudend en complex.
 
De druiven voor deze single-vineyard Barbaresco zijn afkomstig van de L’Ciaciaret wijngaard op de Gallina-heuvel, een van de mooiste Cru-wijngaarden uit de Barbaresco streek. Ze worden in de eerste helft van oktober handmatig geplukt. De wijn ondergaat 14 dagen schilweking en wordt na de fermentatie 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Na de botteling rust de wijn nog 12 maanden op fles in de kelders van de Cantina. 
 
De Barbaresco Gallina is een prachtige, delicate en complexe wijn, die nu al lekker is, maar zeker nog beter wordt met de jaren.  De wijn kan meer dan 10 jaar bewaard blijven.
 
Deze Barbaresco komt het best tot zijn recht met gegrild en geroosterd rood vlees, wild en stevige kazen.