Francone – Barbaresco Fausoni 2016
Francone – Barbaresco Fausoni 2016
Een krachtige, robuuste Barbaresco van de schitterende Fausoni wijngaard. WineEnthusiast: 91 punten!
€ 27,65
excl. btw
€ 33,46
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 19

Aantal: 
Bestellen
 
Barbaresco wordt vaak gezien als het meer toegankelijke, maar minder interessante zusje van de koninklijke Barolo. Toch is deze kwalificatie niet terecht. Want ook al is Barbaresco gemaakt van dezelfde druif (Nebbiolo) en groeien de wijnranken op plekken minder dan 20 kilometer van elkaar, Barbaresco heeft een heel eigen identiteit. Barbaresco wordt geproduceerd in de Langhe een meer specifiek, ten zuiden van de rivier de Tanaro. Vooral de dorpjes Barbaresco, Treiso en Neive zijn beroemd om hun Barbaresco’s.
 
De Barbaresco Fausoni van Cantina Francone is granaatrood van kleur, met oranje reflecties als de wijn oudert. In de neus uitgesproken aroma's van bramen, rode bessen en pruimen, gevolgd door nuances van viooltjes, nootmuskaat, chocolade, zoethout, bosgrond, tabak en leer. In de mond een volle body, in harmonie met de neus en met de kenmerkende krachtige tannines van Nebbiolo. De afdronk is lang en aanhoudend.
 
De druiven voor deze single-vineyard Barbaresco zijn afkomstig van de Fausoni wijngaard, met een terroir dat krachtige wijnen met bewaarpotentieel garandeert. Ze worden in de eerste helft van oktober handmatig geplukt. De wijn ondergaat 14 dagen schilweking en wordt na de fermentatie 24 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Na de botteling rust de wijn nog 12 maanden op fles in de kelders van de Cantina. 
 
De Barbaresco Fausoni is een krachtige en robuuste complexe wijn, die tijd nodig heeft om in balans te komen, maar dan ook zijn volle potentieel laat zien.  De wijn kan meer dan 10 jaar bewaard blijven.
 
Deze Barbaresco komt het best tot zijn recht met gegrild en geroosterd rood vlees, wild en stevige kazen.

WineEnthusiast: 91 punten
“Camphor, pressed rose, new leather and forest-berry aromas form the inviting nose. On the enveloping, savory palate, fine-grained tannins accompany mature plum, dried morello cherry and baking spice. It's already accessible but will also offer several year of drinking pleasure.” (Kerin o’Keefe)