San Lorenzo – Marche Rosato di Vera 2019
San Lorenzo – Marche Rosato di Vera 2019
Een volle, rijke rosé uit de Marche. Vegan geschikt.
€ 9,05
excl. btw
€ 10,95
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
De nieuwste introductie van Fattoria San Lorenzo is deze bijzondere rosé. Het is een blend van Montepulciano, Sangiovese en de lokale druif Lacrima. De naam ‘di Vera’ is een eerbetoon aan Natalino’s moeder, Vera Biondini.

De biodynamische Rosato di Vera is oudroze van kleur met een mooie oranje reflectie. In de neus rijke aroma’s van rozenbottel, rijp rood fruit en een hint van viooltjes en Mediterrane kruiden. Fris en harmonieus in de mond, vol rijp fruit, krachtig, bijna hartig, met levendige tannines en een lange minerale afdronk. Een rosé die heel wat jaren meekan!

De druiven voor deze Rosato di Vera zijn afkomstig uit de wijngaard Loretella en worden medio september met de hand geoogst. Na de zachte persing en de schilweking, wordt de most met natuurlijke gisten vergist in cementen tanks. Na de fermentatie rijpt de wijn nog 12 maanden op zijn eigen gistcellen in dezelfde cementen tanks. Hij wordt gebotteld zonder filtratie en klarificatie en rijpt dan nog circa 4 maanden op de fles. Deze wijn heeft enkele jaren bewaarpotentieel!

De Rosato di Vera kan een zeer breed pallet aan gerechten aan, van vis tot wit vlees. Erg lekker bij een fritto misto.

Geschikt voor vegan consumptie.
Naam
Marche Rosato di Vera
Jaargang
2019
Classificatie
IGT
Producent
Fattoria San Lorenzo
Gebied
Marche
Duivensoort
50% Montepulciano, 30% Sangiovese, 20% Lacrima
Rijping
12 maanden cementen vaten
Kleur
Wit
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L