Ansitz Dornach – Rosato “10” 2019
Ansitz Dornach – Rosato “10” 2019
Een rosé met structuur, van Prior en Schiava druiven. Zeer zeldzaam!

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 19,80
excl. btw
€ 23,96
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen
 
Wie graag een bijzondere rosé drinkt, is bij Patrick Uccelli aan het juiste adres. Deze rosé is namelijk voor 65% afkomstig van de schimmelresistente druif Prior, die wordt geteeld via zogenaamde hybride wijnstokken. Dit zijn kruisingen tussen de bekende Europese wijnstokken en de schimmelresistente Amerikaanse wijnstokken. Het werken met wijnstokken die resistent zijn tegen schimmel (o.a. meeldauw en phylloxera) past in de uiterst natuurlijk werkwijze van Patrick Uccelli. De overige 35% van de blend is afkomstig van de lokale druif Schiava, ook wel Vernatsch genoemd.

Ook de Rosato “10” is gemaakt in de stijl van Patrick Uccelli. Met zo min mogelijk interventies in de kelder. Dat leidt tot een loepzuivere rosé met een mooie kersenroze kleur. De wijn is fris en clean, met frisse aroma’s van rood fruit, zoals bosaardbeitjes, kersen en frambozen. De smaak is fris en toch vol in de mond, met veel fruit, harmonieus en een mooie dosis fenolische zuren. Een rosé met structuur!

De druiven van de Rosato “10” zijn afkomstig van de Untere Steigleiten wijngaarden op 350 meter hoogte. De druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd. De oogst vindt heel vroeg in de ochtend plaats, zodat de druiven niet te warm zijn als ze direct worden verwerkt. De wijn ondergaat een spontane vergisting en enkele maanden gerijpt in RVS.

De Rosato “10” is heerlijk bij pizza, pasta’s en op een zonovergoten terras.