Ansitz Dornach – Pinot Nero Selections "24" 2019
Ansitz Dornach – Pinot Nero Selections "24" 2019
Pinot Nero as good as it gets. Jaarlijks slechts 600 flessen gemaakt.

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 29,71
excl. btw
€ 35,95
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 9

Aantal: 
Bestellen
 
De oorsprong van de Pinot Noir (of Pinot Nero zoals hij in Italië wordt genoemd) ligt in de Côte de Nuits in Bourgogne, waar hij al tweeduizend jaar wordt geteeld. Pinot Noir wordt wel gezien als een van de beste en meest complexe blauwe druiven in de wereld. Geen enkele druif is zo gevoelig voor klimaat en terroir. Maar: goed gemaakt is een Pinot Noir onvergelijkbaar.

De kleur van deze Pinot Nero is robijnrood. De wijn is fruitig en aards, met expressieve aroma’s van zwarte kersen, donker besfruit en aardbeien, met vuursteen en bosgrond op de achtergrond. Heerlijk aards en gebalanceerd in de mond, met een mooie structuur, zijdezachte tannines en lange, peperige afdronk.

De druiven van deze Pinot Nero zijn afkomstig van de Mittlere en Obere Steigleiten wijngaarden op 370 meter hoogte. De druiven worden handmatig geoogst en daarna zorgvuldig geselecteerd. De oogst vindt heel vroeg in de ochtend plaats, zodat de druiven niet te warm zijn als ze direct worden verwerkt. 50% van de druiven wordt als hele tros vergist en de overige 50% als hele druiven (dus zonder kneuzing). Na de vergisting met natuurlijke gisten wordt de wijn 12 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten en daarna nog 12 maanden in tonneaux. De wijn wordt volledig natuurlijk verwerkt, zonder klaring of stabilisatie.

De Pinot Nero Selections “24” van Ansitz Dornach is “as good as it gets” voor liefhebbers van Pinot Nero. Drink hem bij wild, konijn of verfijnde vleesgerechten.

Van deze Pinot Nero worden jaarlijks slechts 600 flessen gemaakt.