Dornach - Pinot Bianco "1" 2018
Dornach - Pinot Bianco "1" 2018

Biodynamische Pinot Bianco van de mooiste wijngaarden in Alto Adige. Eenvoud in perfectie!

€ 19,80
excl. btw
€ 23,96
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 10

Aantal: 
Bestellen
Weissburgunder (of Pinot Bianco) is de kleindochter van de Pinot-familie. Algemeen wordt aangenomen dat Grauburgunder (Pinot Grigio) een mutatie is van de Spättburgunder (Pinot Noir) en dat Weissburgunder weer een mutatie is van de Grauburgunder.

De druiven van de Pinot Bianco 1 zijn afkomstig van de Untere Steigleiten wijngaarden op 350 meter hoogte. De druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd. De oogst vindt heel vroeg in de ochtend plaats, zodat de druiven niet te warm zijn als ze direct worden verwerkt. De wijn wordt vergist en gerijpt in RVS en een klein deel in eikenhouten vaten.

De kleur van deze Pinot Bianco is strogeel. De wijn is fris en clean, met aroma’s van witte bloemen, peer, citrus en een zweem van noten. Heerlijk fris en gebalanceerd in de mond, lichtvoetig, maar met een mooie structuur en mineraliteit, of saliniteit zoals Uccelli het liever noemt. 

De 12 Pinot Bianco van Ansitz Dornach is een heerlijke zomerwijn, die ook in de winter prima smaakt! Of zoals Patrick Uccelli de wijn uitlegt: A guy with shorts, flip-flops and a funny evening with friends!
Naam
Vigneti dell Dolomiti Pinot Bianco "1"
Jaargang
2018
Classificatie
IGT
Producent
Tenuta Ansitz Dornach
Gebied
Salorno | Südtirol - Alto Adige
Duivensoort
100% Pinot Bianco
Rijping
6 maanden RVS | Klein deel op groot eiken
Kleur
Wit
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L