Da Duline - Morus Alba 2013
Da Duline - Morus Alba 2013

Een zeer bijzondere, complexe blend. Rijk, boterig met specerijen en aangename zuren. Heerlijk bij oesters. Een absolute klasbak!

€ 26,20
excl. btw
€ 31,70
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 7

Aantal: 
Bestellen
Tot voor halverwege de 20e eeuw werd er in de regio Friuli de Morus Alba (de witte Moerbei) aangeplant om als voedsel te dienen voor zijderups. Voor wijnmaker Lorenzo Mocchiutti is deze wijn de expressie van zachte, vloeiende, intens rijke en minerale tonen die door de mond blijven gaan. 

De Morus Alba van Vignai da Duline is een bijzonder indrukwekkende blend van 60% Malvasia Istriana (40 jaar oude stokken van de La Duline wijngaard) en 40% Sauvignon Blanc (30 jaar oude stokken van de Ronco Pitotti wijngaard). Hij heeft een mooie goudgele kleur. In de neus complexe aroma’s van bloemen, boter, groene peper en truffel met in de achterhand mooie zuurtjes van mandarijnen. De smaak is vol en rond, beetje boterig, met aangename zuren en een oneindig mooie finale. Hoe langer deze wijn rijpt, des te mooier en complexer hij wordt!

De druiven worden handmatig geoogst in kleine kratten. De Sauvignon Blanc wordt pas geoogst als de groene tonen uit de smaak van het sap verdwenen zijn.
Jaarlijks worden er 6 vaten van deze wijn gemaakt. Van elke druif worden er twee apart vergist en er worden nog twee barriques gezamenlijk vergist. 
De vergisting en malolactische fermentatie vindt plaats in eikenhouten vaten, waarna de wijn nog circa 11 maanden ‘sur lie’ rijpt in barriques. Daarna volgt nog 7 maanden rijping op RVS, voordat de wijn op de markt komt. 

De Morus Alba van Vignai da Duline is een geweldige begeleider van oesters en rauwe zeevruchten.
 
Naam
Morus Alba Bianco
Jaargang
2013
Classificatie
IGT
Producent
Vignai da Duline
Gebied
Friuli - Venezia Giulia
Duivensoort
60% Malvasia Istriana, 40% Sauvignon Blanc (Friulano storico)
Rijping
11 maanden in eikenhouten vaten (2,5 liter)
Kleur
Wit
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L